Results 1 to 4 of 4

Thread: BT4 R2 wicd wireless connection problems

Hybrid View

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    36

    Default BT4 R2 wicd wireless connection problems

    I have a strange problem (aside from ad-hoc not working).

    When I get into X I start up wicd if I need to connect to a wireless network and it will connect just fine the first time; then at some random point I will be disconnected. After I'm disconnected if I try to reconnect to the AP it will say "Bad password" though I hadn't changed any settings.

    From there; I can fix it one of two ways. I can either go into the wicd preferences page and change the wireless adapter to something random, refresh wicd then change it back; or I can run ifconfig wlanX down then try again. The second method does not work all of the time.

    This only started happening when I upgraded from R1 to R2. Initially I thought I may have had some corrupt packages from the upgrade so I did a full reinstall but I'm having the same problem.

    I also confirmed that it is not the wireless card. I have tried this with 3 different wireless cards and I have the same problem; and the problem is resolved the same on each device..?

    Any suggestions?

  2. #2
    Super Moderator Archangel-Amael's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Somewhere
    Posts
    8,012

    Default Re: BT4 R2 wicd wireless connection problems

    Try connecting using the command line. Also there are plenty of guides both here and on the internet in general to help.
    See the "related links" at the bottom of this page. Try also posting output from the commands you use if it does not work.
    This will help others to help you.
    To be successful here you should read all of the following.
    ForumRules
    ForumFAQ
    If you are new to Back|Track
    Back|Track Wiki
    Failure to do so will probably get your threads deleted or worse.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    36

    Default Re: BT4 R2 wicd wireless connection problems

    I will do the CLI stuff tomorrow. Any helpful hints as to which error log to watch if I'm hunting?

  4. #4
    Junior Member laptopz's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    55

    Default Re: BT4 R2 wicd wireless connection problems

    /var/log/wicd/wicd.log
    dmesg
    If anything can go wrong, it will....

Similar Threads

  1. wicd ad-hoc connection
    By lordplagueis in forum Beginners Forum
    Replies: 6
    Last Post: 02-27-2011, 12:22 PM
  2. Wireless Connection Problems
    By hitmen in forum Beginners Forum
    Replies: 6
    Last Post: 05-31-2010, 06:58 PM
  3. Wicd wireless connection hang while using ALFA
    By King Skull in forum BackTrack Bugs
    Replies: 4
    Last Post: 02-27-2010, 10:02 AM
  4. Wicd - No Internet, but Connection
    By fossilk1 in forum OLD BackTrack 4 Bugs and Fixes
    Replies: 20
    Last Post: 09-11-2009, 11:12 PM
  5. wicd connection problem
    By mahabad1972 in forum OLD BackTrack 4 General Support
    Replies: 8
    Last Post: 07-28-2009, 05:38 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •