Results 1 to 7 of 7

Thread: WPA configuration problem

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    4

    Default WPA configuration problem

    Hello,

    i have a notebook Acer Travelmate 2490 with a Broadcom BCM4318 Wireless
    Chip.

    So far everything seems to work fine. I installed BT2 on a small partition beside my WinXP partition.

    I have eth0 and eth1 devices (& iwconfig says eth0 is the wireless nic).

    After changing my wireless router settings (D-Link DI-524) to WEP security (previously WPA-PSK) i even surfed the internet (very slow, but it worked).
    I changed it to WEP, coz the "Wireless Assistant 0.5.5" seems to support only WEP. (or am i wrong?)

    For security reasons i want the WPA-PSK setting, so what can i do?

    After a lot of searching&browsing i have 2 more specific questions:

    Do I need wpa_supplicant for Backtrack2 to get WPA working?

    Do I need Ndiswrapper+driver files for Backtrack2 to get WPA working?

    Tried both, but got lost in the config files.

    Please help and gimme a hint in the right direction...

    Thx in advance! (&excuse my bad english)

  2. #2
    Just burned his ISO
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    17

    Default

    Yeah I have similar problem. Anybody know the solution?

  3. #3
    Just burned his ISO
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    8

    Default

    Hi,

    check out my thread about this

    cant post urls

    its called "Z-Com and WPA"

    Mike

  4. #4
    Just burned his ISO
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    4

    Default

    Dont help me.

    In the script you use wpa_supplicant but i dont find it on my laptop?

  5. #5
    Member
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    335

    Default

    wpa_supplicant
    http://www.4shared.com/file/14578667...licanttar.html
    rename it to wpa_supplicant.tgz
    in your command prompt type installpkg wpa_supplicant.tgz

  6. #6
    Just burned his ISO
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    4

    Default

    Thx it worked.
    I tried "make install" before, but with "installpkg" it worked.

    Now i am connected to my AP (device=wext).
    BUT i cant ping anyone in the network or the internet (even the "connected" AP isnt pingable).

    And another question: when i use "iwconfig" it says that the device is at 11Mbit/s speed, but it should be 54 MBit/s. Where do i change the speed setting?

    Can anyone help out again?

    Thx in advance (and thx Baxter for the installpkg tip).

  7. #7
    Member
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    335

    Default

    im not sure why you cant ping the ap but if you want to change your rate from 11mb to 54mb try
    iwconfig wlan0 rate 54M
    my interface is wlan0 but you use whatever yours is.should work for ya, works for me.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •