Results 1 to 4 of 4

Thread: "Fatal Module Nvidia Not Found" after R2 upgrade.

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Where ever there's free Wifi.
    Posts
    8

    Default "Fatal Module Nvidia Not Found" after R2 upgrade.

    Fatal Module Nvidia not found
    (EE) Nvidia: Failed to load the Nvidia kernal module
    (EE) Please check your system's kernal log for additional error messages.
    (EE) Failed to load Module "Nvidia" (module-specific error, 0)
    (EE) No Drivers available.

    Fatal server error:
    No screens found
    giving up
    This is the error message I get after entering 'startx'. Its given after the screen goes black for a few seconds. I've not been able to find anything in these forums that helped, although I did try a few things that where suggested for similar problems. I tried 'apt-get install nvidia-driver' and it said I already had the latest driver, I also tried 'apt-get install nvidia-settings' that didn't do much either.

    I did some reading on the Ubuntu forums and a lot of people who got that (or similar) errors were told there headers where wrong or something like that... I'm not exactly sure what that means, let alone whether or not that is my problem.

    If this does have something to do with the kernal header thing I mentioned above please let me know and I'll start looking into that in the morning.

    My laptop has an Nvidia 8200M video card in it and I had it working on the BT4 final before upgrading to BT4 R2.

    Thanks
    David

  2. #2
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1

    Default Re: "Fatal Module Nvidia Not Found" after R2 upgrade.

    I'm having similar issues. when I tried to install the nvidia drivers on R2, it errored out on me. it says

    Code:
    nvidia-driver already the newest version 
    ...
    ...
    Setting up nvidia-driver (256.40-bt1)
    FATAL: module nvidia not found

  3. #3
    Just burned his ISO
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1

    Default Re: "Fatal Module Nvidia Not Found" after R2 upgrade.

    Install latest driver from nvidia.com
    http://www.nvidia.com/object/linux-d...29-driver.html.

  4. #4
    Super Moderator Archangel-Amael's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Somewhere
    Posts
    8,012

    Default Re: "Fatal Module Nvidia Not Found" after R2 upgrade.

    apt-get install nvidia-driver should do the trick.
    To be successful here you should read all of the following.
    ForumRules
    ForumFAQ
    If you are new to Back|Track
    Back|Track Wiki
    Failure to do so will probably get your threads deleted or worse.

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 05-29-2010, 09:08 PM
  2. Replies: 2
    Last Post: 05-24-2010, 06:45 PM
  3. "Fatal Error" BT3 Final LiveCd
    By RED1_JG-52 in forum OLD Newbie Area
    Replies: 1
    Last Post: 03-14-2009, 12:07 PM
  4. "Fatal server error" after startx.
    By SpenzeR in forum OLD Newbie Area
    Replies: 16
    Last Post: 03-05-2009, 10:12 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •