Results 1 to 3 of 3

Thread: bt4 atheros 5007 issue

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    5

    Default bt4 atheros 5007 issue

    hi,
    i got problem with atheros on bt. after reading lot of guides, howtos and topics whit similar problems i cant get my wifi works.
    just take a look:
    root@bt:~# lspci -v | grep Ethernet
    00:0a.0 Ethernet controller: nVidia Corporation MCP77 Ethernet (rev a2)
    07:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR5001 Wireless Network Adapter (rev 01)
    root@bt:~# ifconfig wlan0 up
    root@bt:~# ifconfig -a
    eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:1d:72:79:99:1f
    BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:0 (0.0 B)
    Interrupt:21 Base address:0x8000

    lo Link encap:Local Loopback
    inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
    UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
    RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:0
    RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:0 (0.0 B)

    wlan0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:23:4d:2e:25:ce
    UP BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:0 (0.0 B)

    wmaster0 Link encap:UNSPEC HWaddr 00-23-4D-2E-25-CE-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00
    UP RUNNING MTU:0 Metric:1
    RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:0 (0.0 B)

    root@bt:~# iwlist wlan0 scan
    wlan0 Scan completed :

    Cell 05 - Address: 00:21:04:CB:35:9A
    Channel:11
    Frequency:2.462 GHz (Channel 11)
    Quality=70/70 Signal level=-40 dBm
    Encryption key:on
    ESSID:"BTHomeHub2-PTWS"
    Bit Rates:1 Mb/s; 2 Mb/s; 5.5 Mb/s; 11 Mb/s; 6 Mb/s
    9 Mb/s; 12 Mb/s; 18 Mb/s
    Bit Rates:24 Mb/s; 36 Mb/s; 48 Mb/s; 54 Mb/s
    Mode:Master
    Extra:tsf=00000001b286490d
    Extra: Last beacon: 56ms ago
    IE: Unknown: 000F4254486F6D65487562322D50545753
    IE: Unknown: 010882848B960C121824
    IE: Unknown: 03010B
    IE: IEEE 802.11i/WPA2 Version 1
    Group Cipher : TKIP
    Pairwise Ciphers (2) : CCMP TKIP
    Authentication Suites (1) : PSK
    IE: WPA Version 1
    Group Cipher : TKIP
    Pairwise Ciphers (2) : CCMP TKIP
    Authentication Suites (1) : PSK
    IE: Unknown: 2A0100
    IE: Unknown: 32043048606C
    IE: Unknown: DD180050F2020101860003A4000027A4000042435E0062322F 00
    IE: Unknown: 2D1A4C101BFFFF000000000000000000000000000000000000 000000
    IE: Unknown: 3D160B080800000000000000000000000000000000000000
    IE: Unknown: DD0900037F01010020FF7F
    IE: Unknown: DD0A00037F04010020000000

    root@bt:~# iwconfig wlan0 mode managed essid 'BTHomeHub2-PTWS' key ap_key
    root@bt:~# iwconfig wlan0 ap 00:21:04:CB:35:9A
    root@bt:~# dhclient wlan0
    Internet Systems Consortium DHCP Client V3.1.1
    Copyright 2004-2008 Internet Systems Consortium.
    All rights reserved.
    For info, please visit DHCP | Internet Systems Consortium

    Listening on LPF/wlan0/00:23:4d:2e:25:ce
    Sending on LPF/wlan0/00:23:4d:2e:25:ce
    Sending on Socket/fallback
    DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 3
    DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 7
    DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 7
    DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 14
    DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 13
    DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 15
    DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 2
    No DHCPOFFERS received.
    No working leases in persistent database - sleeping.

    root@bt:~#
    if some one had simillar problem or know how to resolve it ill be grateful.

  2. #2
    Good friend of the forums espreto's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Brazil
    Posts
    303

    Default Re: bt4 atheros 5007 issue

    Use wicd to connect! Have you tried?

    Regards,
    (gdb) disass m(y_br)ain

    ®

  3. #3
    Just burned his ISO
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    5

    Default Re: bt4 atheros 5007 issue

    yes i tried.
    wpa_supplicant helps me out.

Similar Threads

  1. Atheros 5007 Madwifi Driver
    By nitramf in forum Beginners Forum
    Replies: 4
    Last Post: 05-31-2010, 04:46 PM
  2. atheros 5007 wifi card doesnt work
    By ontherooftop in forum OLD Newbie Area
    Replies: 4
    Last Post: 07-03-2009, 04:49 PM
  3. Atheros 5007 802.11b/g
    By crowheart in forum OLD Newbie Area
    Replies: 4
    Last Post: 07-03-2008, 11:41 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •