Results 1 to 5 of 5

Thread: Help! Wifi wont connect

Hybrid View

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    3

    Default Help! Wifi wont connect

    Hello all ty in advance for helping. I am running a asus 1000he with the atheros ne771 wireless. i recently installed bt4 r1 on it and at a stand still when it comes to why this wont connect wifi. I open up my wicd manager and can see wireless networks, i try to connect to mine and i sit at obtaining ip address. I have turned off all security on my router(wep,wpa) and have dhcp enabled. I have read thru the forums, searched the forums and alas googled the hell out of this. But i must be missing something. My 1000he uses ar928x wireless chip( aw-ne771) with ath9k kernel drivers. Is this correct? should i be using other drivers from madwifi? From what i have read other have no issue of getting this wireless card to work on other models of eepcs.
    i run command ifconfig and iwconfig and this is what i get
    eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:24:8c:29:75:e5
    UP BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets:431 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:316 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:9
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:361326 (361.3 KB) TX bytes:42272 (42.2 KB)
    Interrupt:28

    lo Link encap:Local Loopback
    inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
    inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
    UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
    RX packets:12 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:12 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:0
    RX bytes:600 (600.0 B) TX bytes:600 (600.0 B)

    wlan0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:15:af:df:a1:d3
    UP BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:10 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:2016 (2.0 KB)

    root@bt:~# iwconfig
    lo no wireless extensions.

    eth0 no wireless extensions.

    wlan0 IEEE 802.11bgn Mode:Managed Frequency:2.462 GHz
    Access Point: Not-Associated Tx-Power=20 dBm
    Retry long limit:7 RTS thrff Fragment thrff
    Encryption keyff
    Power Managementff
    Once again i have read the how to networking and it provided no answer to my problem. To my knowledge that the how to is used for bt4 final users as the bt4 r1 has networking already set up.
    So what am i missing! I hope this not a no brainer... Thanks once again in advance. I will be watching this thread all day so any help will be much apprciated and i will respond quickly!

  2. #2
    Just burned his ISO
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    3

    Default Re: Help! Wifi wont connect

    ok i have done some more research, from what i have read ath9k drivers should run it with no problem. i have turned on my networking. When i plug it in with ethernert i get past obtaining ip address instantly. But when i switch to wireless i get stuck on obtaining ip and get no further.my interfaces folder looks normal compared to the how to networking guide.I have tried other networks same thing. My linux experince is moderate. so i have to just be missing something stupid easy. Not looking for the answer maybe just some help in the right direction. thanks again

  3. #3
    Just burned his ISO
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Australia
    Posts
    13

    Default Re: Help! Wifi wont connect

    I'm new to Linux but I've quickly learnt not to trust wicd so lets try and rule that out by connecting manually. Firstly, well done with disabling encryption on your router, thats a good troubleshooting step.

    Try these commands:
    ifconfig wlan0 down
    iwconfig wlan0 Managed
    iwconfig wlan0 essid YourAccessPointName
    iwconfig wlan0 key off
    ifconfig wlan0 up
    dhclient wlan0

  4. #4
    Good friend of the forums gunrunr's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    shining my spoon
    Posts
    265

    Default Re: Help! Wifi wont connect

    root@bt:~# iwconfig
    lo no wireless extensions.

    eth0 no wireless extensions.

    wlan0 IEEE 802.11bgn Mode:Managed Frequency:2.462 GHz
    Access Point: Not-Associated Tx-Power=20 dBm
    Retry long limit:7 RTS thrff Fragment thrff
    Encryption keyff
    Power Managementff
    so then just connect with the command line, it almost always works
    Code:
    iwconfig wlan0 essid youressidhere
    dhclient wlan0
    that should have it connect, tell me if it works, and if it doesn't tell us what error msg you get in return!
    Last edited by gunrunr; 10-14-2010 at 04:56 AM. Reason: added code tags
    Wielder of the spoon of doom
    Summercon, Toorcon, Defcon, Bsides, Derbycon, Shmoocon oh my
    Come hang out with hackers on twitter @gunrunr556

  5. #5
    Just burned his ISO
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    3

    Default Re: Help! Wifi wont connect

    Woot! it worked! thanks for the help must just be a wicd problem

Similar Threads

  1. WUSB54GC rt73 Wont connect...
    By sLiPpErYhAcK in forum OLD Newbie Area
    Replies: 8
    Last Post: 12-26-2008, 11:06 PM
  2. Wont connect to WPA?
    By zuric in forum OLD Newbie Area
    Replies: 3
    Last Post: 04-30-2008, 09:11 AM
  3. intel 4965AG laptop wifi card wont connect
    By NoCover in forum OLD Newbie Area
    Replies: 6
    Last Post: 04-06-2008, 04:35 PM
  4. Got 64bit Wep key but wont let me connect in Windows
    By Oakey22 in forum OLD Newbie Area
    Replies: 3
    Last Post: 09-10-2007, 07:13 PM
  5. card wont connect
    By wallsballs in forum OLD Newbie Area
    Replies: 5
    Last Post: 07-25-2007, 11:35 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •