Results 1 to 5 of 5

Thread: Dealextreme alfa copy issue

Threaded View

  1. #1
    Junior Member 5cardcharlie's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Ohio
    Posts
    45

    Default Dealextreme alfa copy issue

    I have dealextreme sku 35688 (the one with the dragon logo), supposedly a 1000mw RTL8187L. It's working, and is indeed RTL8187L chipset, but I seem to have a different version than others who have posted here:

    http://www.backtrack-linux.org/forum...ternative.html

    http://www.backtrack-linux.org/forum...alfa-copy.html

    Mine is a green board, not blue, and has "WN517GP" printed on it. Upon searching I found that the manufacturer claims 500mw, not 1000mw. Using the r8187 driver, injection fails at everything above 250mw (24 dBm). I use the following commands to set it up (of course having tried higher txpower as mentioned):

    Code:
    dload-r8187
    iwpriv wlan0 highpower 1
    iwconfig wlan0 txpower 24
    Am I missing something, or has dealextreme pulled a bait and switch? I'm otherwise happy with the card but this issue bugs me.

    EDIT:
    For anyone else with this issue, I managed to fix the problem by starting networking after loading the r8187 driver, and full "txpower 30" works for injection. Not sure why this is necessary since monitor mode and injection work fine without doing so at "txpower 24".

    This is the script I use that works; the ifconfig and macchanger lines are of course optional:
    Code:
    dload-r8187
    ifconfig wlan0 down
    macchanger -A wlan0
    iwpriv wlan0 highpower 1
    iwconfig wlan0 txpower 30
    start-network
    Last edited by 5cardcharlie; 10-16-2010 at 07:19 AM. Reason: Solved issue

Similar Threads

  1. Backtrack dragon on a Alfa copy?
    By dhampir in forum Beginners Forum
    Replies: 5
    Last Post: 07-11-2010, 08:05 AM
  2. Issue: ALFA AWUS036H WPA Handshake!
    By MassAppeal in forum BackTrack Bugs
    Replies: 2
    Last Post: 01-19-2010, 08:08 AM
  3. Alfa 500mW driver issue?
    By OnAnotherLevel in forum OLD Newbie Area
    Replies: 10
    Last Post: 01-24-2009, 05:08 PM
  4. Auto Copy USB App?
    By GSX606 in forum OLD Newbie Area
    Replies: 10
    Last Post: 01-16-2009, 04:04 PM
  5. Copy password.lst to BT2
    By bystander in forum OLD Newbie Area
    Replies: 1
    Last Post: 05-14-2007, 11:57 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •