Results 1 to 8 of 8

Thread: NO GUI Mode Toshiba Core i5 Nvidia 310M

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    6

    Default NO GUI Mode Toshiba Core i5 Nvidia 310M

    Hi!
    I recently bought a Toshiba CORE i5 Nvidia 310M, boot BT4 or BT4 R1 and reaches the console mode, , but i can't run GUI MODE with STARTX, but when I start in graphical mode rejects me, XORG ERROR, someone has solved this?

  2. #2
    Super Moderator Archangel-Amael's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Somewhere
    Posts
    8,012

    Default Re: NO GUI Mode Toshiba Core i5 Nvidia 310M

    Well if you are typing STARTX as above it will never work. Try startx
    To be successful here you should read all of the following.
    ForumRules
    ForumFAQ
    If you are new to Back|Track
    Back|Track Wiki
    Failure to do so will probably get your threads deleted or worse.

  3. #3
    Administrator sickness's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Behind the screen.
    Posts
    2,921

    Default Re: NO GUI Mode Toshiba Core i5 Nvidia 310M

    If what Archangel-Amael suggested does not work, try typing:
    Code:
    dpkg-reconfigure xserver-xorg
    or:
    Code:
    fix-vesa
    Edit: You're right sagaci
    Last edited by sickness; 08-22-2010 at 08:05 AM.
    Back|track giving machine guns to monkeys since 2007 !

    Do not read the Wiki, most your questions will not be answered there !
    Do not take a look at the: Forum Rules !

  4. #4
    Just burned his ISO
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    6

    Default Re: NO GUI Mode Toshiba Core i5 Nvidia 310M

    Thanks sickness, y ran fixvesa and can start GUI MODE =D, but copy paste fyi, with startx this happen:

    root@bt: #startx

    x: warning; process set to priority -y instead of requersted priority 0

    X.Org X Server 1.5.2
    Release Date: 10 October 2008
    X Protocol Version 11, Revision 0
    Build Operating System: Linux 2.6.24-19 Server i686 Ubuntu
    Current Operating System: Linux bt 2.6.34 #1 SMP Wed Jul 21 09:51:09 EDT 2010 i686
    Build Date: 09 March 2009 10:48:54AM
    xorg-server 2:1.5.2-2ubuntu3.1 (buildd@rothera.buildd)
    Before reporting problems, check X.Org Wiki - Home
    to make sure that yoy have the latest version.
    Mode Loader present
    Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
    (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
    (WW) warning, (EE) error (NI) not implemented, (??) unknow,
    (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Sun Agu 22 00:54:08 2010
    (==) Using dconfig file "/etc/X11/xorg.conf"
    (EE) VESA (0): No valid modes
    (EE) Screen(s) found, but none, have a usable configuration.

    Fatal server Error:
    no screens found
    giving up.
    xinit: Connection refused (errno 111): unable to connect to X Server
    xinit: no such process (errno 3): Server error.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    80

    Default Re: NO GUI Mode Toshiba Core i5 Nvidia 310M

    i think it's fix-vesa
    proud user of backtrack-ng and aircrack-linux

  6. #6
    Just burned his ISO
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    5

    Default Re: NO GUI Mode Toshiba Core i5 Nvidia 310M

    Quote Originally Posted by sagaci View Post
    i think it's fix-vesa
    First post, forgive my noobness...

    I have an "issue", more like a preference. Im running BT 4 R1 and have been for a while.

    I can only run "startx" after i have run a "fixvesa" meaning my display runs at the (lower than optimal) 1024x768 setting. I've tried installing drivers and editing the xorg.conf file with no luck.

    I have an Asus U43JC-X1(Core i5 and Nvidia 310M)

    Any help would be very appreciated.

  7. #7
    Just burned his ISO
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    6

    Default Re: NO GUI Mode Toshiba Core i5 Nvidia 310M

    hi again, I want to use nvidia CUDA G310M, but, I install nvidia driver ( aptitude install nvidia-driver ) and nothing, can begin startx, I install nvidia from website NVIDIA-Linux-x86-256.53.run but I can't begin startx, now fixvesa don't load, somebody know how fix it? plz
    My laptop, TOSHIBA Core i5 nvidia G310M

    thanks

  8. #8
    Just burned his ISO
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    2

    Default Re: NO GUI Mode Toshiba Core i5 Nvidia 310M

    hi , I have laptop asus k42jc(VGA : nVidia GeForce 310M) and I suffer 3 days with installation driver on it, drivers with offsite erase all records in xorg.conf...
    plz help me // thanks

Similar Threads

  1. pyrit CUDA nvidia Tutorial + Nvidia overclock instructions
    By purehate in forum OLD BT4beta HowTo's
    Replies: 155
    Last Post: 01-26-2010, 12:27 AM
  2. Airolib-ng on Core 2 Duo ?
    By jenbo in forum OLD Newbie Area
    Replies: 5
    Last Post: 08-08-2009, 11:58 PM
  3. Missing A Core?
    By teh1337one in forum OLD BackTrack 4 Bugs and Fixes
    Replies: 4
    Last Post: 08-06-2009, 08:43 PM
  4. git-core
    By imported_wyze in forum OLD BackTrack 4 Package and feature Requests
    Replies: 0
    Last Post: 06-25-2009, 12:05 AM
  5. Atheros ar5006eg monitor mode help Toshiba A105-S2194
    By i_street_race in forum OLD Newbie Area
    Replies: 0
    Last Post: 07-27-2008, 04:17 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •