Results 1 to 1 of 1

Thread: Atheros AR5001x+ problems

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    outside looking in
    Posts
    13

    Exclamation Atheros AR5001x+ problems

    O.k. I have been at this for hours. I have scoured google, youtube, and these forums. I have found the issue all over but I have not found a definitive solution.

    I have successfully booted from BT3 and BT4 live cd's on a laptop and a desktop. I have successfully booted from BT3 and BT4 usb sticks. I have connectivity with eth0 interface every time with no problems.

    I have determined my wireless driver for both nodes: ath9k (laptop) ath5k(desktop).It is my understanding that both of these drivers are completely compatible out of the box. In all appearance they seem to work. The essid is resolved, the AP mac is resolved. All available networks are visible. If I manually configure the interface with the connection mngr. it states that the interface is up and working but there is no connectivty.

    I am not going to detail every method I attempted, if it is listed in the forum I tried it. One item I believe may be a clue is "AP: not associated". I will update with better details if I get any hits with this. I am a newb(hence the name)and I don't know how to remedy it.

    I have Ubuntu on VMware and Linux Mint dual booted with windoz. I have no problem with with wireless drivers on either instillation.

    I love this distro and I really want to stretch her legs. Any comments are greatly appreciated. If I missed something please just kick me in the right direction.

    Day 2....
    more of the same wheel spinning..

    If you want to use this tool you will need to work for it.

    O.k. I have narrowed this down to a Wicd / atheros problem.
    hxxp://wicd.net/punbb/viewtopic.php?id=597 / just one of seemingly countless posts about this issue.

    MyUbuntu and Mint do not run Wicd. Consequently there is 0 networking issues. I am beginning to think that this is a conspiracy.

    resolved:
    1.buy another adaptor
    Last edited by justanoob; 08-07-2010 at 01:30 PM. Reason: update

Similar Threads

  1. Atheros AR9284 Problems
    By Ashkwil in forum Beginners Forum
    Replies: 4
    Last Post: 04-13-2010, 08:10 PM
  2. Atheros 5005G Problems with Module Injection
    By phrost in forum OLD Newbie Area
    Replies: 0
    Last Post: 11-29-2008, 03:27 AM
  3. Atheros card problems
    By Torax in forum OLD Newbie Area
    Replies: 0
    Last Post: 09-21-2008, 07:54 PM
  4. Airoscript / Atheros problems
    By imported_itsme in forum OLD BackTrack v2.0 Final
    Replies: 10
    Last Post: 09-05-2007, 01:24 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •