Results 1 to 7 of 7

Thread: wicd D-Bus error

  1. #1
    Member Mr-Protocol's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Ohio
    Posts
    142

    Default wicd D-Bus error

    Upgraded the kernel, BT4 is on a hard drive install fully updated.

    After I login and startx I am now greeted with a "Could not connect to wicd's D-Bus interface. Check the wicd log for error messages."

    Odd thing is the log doesn't have any failures that I see. And it auto-connects my wired interface.

  2. #2
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Perth, Australia
    Posts
    4

    Default Re: wicd D-Bus error

    I have the exact same issue and I also couldn't find any errors in the log.

  3. #3
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    20

    Default Re: wicd D-Bus error

    Same here, if any1 knows what this is. Please help.

  4. #4
    Administrator sickness's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Behind the screen.
    Posts
    2,921

    Default Re: wicd D-Bus error

    Ok the solution goes like this:

    First of all log in as root, than execute the following commands:
    Code:
    dpkg-reconfigure wicd
    update-rc.d wicd defaults
    If you have an unprivileged user in BT after doing so as root you have to add the user to the "netdev" group.
    Code:
     usermod --groups netdev <user>
    If not just add it to /etc/groups

    Reboot!
    Back|track giving machine guns to monkeys since 2007 !

    Do not read the Wiki, most your questions will not be answered there !
    Do not take a look at the: Forum Rules !

  5. #5
    Member Mr-Protocol's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Ohio
    Posts
    142

    Default Re: wicd D-Bus error

    I did as stated above and now my laptop is angry. :P

    It has a BCM 4306 wireless card in it. And BT had drivers for it already installed that supported injection.

    After running the commands to fix wicd, when it boots I now get an error before login.

    b43-phy0 ERROR: Firmware file "b43-open/ucode5.fw" not found

  6. #6
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    7

    Default Re: wicd D-Bus error

    try this
    Code:
    aptitude install firmware-b43

  7. #7
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    3

    Exclamation Re: wicd D-Bus error good advice please } siocsifflags no file or directory

    Quote Originally Posted by sickness View Post
    Ok the solution goes like this:

    First of all log in as root, than execute the following commands:
    Code:
    dpkg-reconfigure wicd
    update-rc.d wicd defaults
    If you have an unprivileged user in BT after doing so as root you have to add the user to the "netdev" group.
    Code:
     usermod --groups netdev <user>
    If not just add it to /etc/groups

    Reboot!
    me 2 tired this fix got now machine crying on reboot b4 had clean boot no messed packages etc now 3945 Intel card not work @ have to boot back to Win7 for net now errors no file found backtrack 4 wlan0 3945abg {phy0} siocsifflags no file or directory, what now i new here but not now happy had worked out all other problem alone so far huhuhuh

Similar Threads

  1. Python error - WICD - wpa dont connect
    By nitroglico in forum Beginners Forum
    Replies: 2
    Last Post: 04-14-2010, 12:59 AM
  2. WICD- a little help please
    By nevermore in forum Beginners Forum
    Replies: 3
    Last Post: 03-15-2010, 07:20 PM
  3. wicd won't appear at all.
    By ienaxxx in forum OLD Newbie Area
    Replies: 5
    Last Post: 11-27-2009, 08:27 PM
  4. wicd-client + Forensics Mode Error
    By jtesta in forum OLD BackTrack 4 Bugs and Fixes
    Replies: 4
    Last Post: 06-21-2009, 12:06 AM
  5. Anyone ever use WICD in BT3 or even BT2?
    By ravalox in forum OLD BT3beta General
    Replies: 11
    Last Post: 12-05-2008, 01:41 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •