Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: After Synaptics Paket-Manager update no Network

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    6

    Default After Synaptics Paket-Manager update no Network

    Hi

    I installed BT4 on a Paralles5 VM on a MacBookPro. After install the network LAN and WLAN worked fine. Then i made an update with the Paket Manager and the Kernel and network drivers where updated i cant get to work the network anymore. The System doesnt recognize the network interfaces when i start the network (sudo /etc/init.d/networking start) all i get was device not found. What can i do to get it worked again ?

    Thanks

  2. #2
    My life is this forum Snayler's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1,418

    Default Re: After Synaptics Paket-Manager update no Network

    Looking at the ifconfig -a and iwconfig outputs would probably be a good idea.

  3. #3
    Just burned his ISO
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    3

    Default Wireless not found after dist-upgrade

    I install bt4 final and my wireless has work great but when i make upgrade on my bt and make restart then i got these message

    root@bt:~# ifconfig wlan0 up
    SIOCSIFFLAGS: No such file or directory

    root@bt:~# wicd
    /var/run/wicd/wicd.pid
    root@bt:~# wicd-client
    Loading...
    Attempting to connect tray to daemon...
    Success.


    Done.
    refreshing...

    and noting happen

    so can somebody help me

    Note : i use HP550 with Intel PRO/Wireless 802.11a/b/g
    Last edited by Darkness.MKD; 07-01-2010 at 03:04 PM.

  4. #4
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    6

    Default Re: After Synaptics Paket-Manager update no Network

    i have only lo when i control these outputs

    my problem is the kernel update in the devel repository. in this update some network driver where updated and after a reboot i have no network access.

  5. #5
    My life is this forum Snayler's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1,418

    Default Re: After Synaptics Paket-Manager update no Network

    Something similar it's happening to me. After apt-get upgrade, all my wireless cards stopped working. During boot, I can see some errors while the system is loading my interface's firmware. I tried to plug a usb wireless device, but the result was the same: failed to load the firmware. "ifconfig wlan0/eth1 up" will just output "No such device".
    Last edited by Snayler; 07-06-2010 at 01:05 AM.

  6. #6
    My life is this forum Snayler's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1,418

    Default Re: Wireless not found after dist-upgrade

    I'm having this same issue:
    http://www.backtrack-linux.org/forum...tml#post167043
    I believe it occurs because of the package "linux-firmware". I'm testing this at the moment, I'll edit my post once I get results.

    Note: I'm using an old Acer Travelmate 290, Intel Pro/Wireless 2100

    EDIT: My suspicions were right. The package linux-firmware seem to be causing the problem. The solution for now is not to install that package.
    Last edited by Snayler; 07-01-2010 at 04:57 PM.

  7. #7
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    6

    Default Re: After Synaptics Paket-Manager update no Network

    yes it looks like very similar. after kernel update i have errors and no network only lo.

  8. #8
    Just burned his ISO
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Brussels, Belgium
    Posts
    2

    Default Re: Wireless not found after dist-upgrade

    What card exactly? Could you post a lspci with just the entry of the card?

    Could you also check dmesg and post the relevant message so that we can figure out what's wrong and fix it.

  9. #9
    My life is this forum Snayler's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1,418

    Default

    I reported this to emgent, the repos are updated and the problem gone. See if it works for you. Thanks to emgent and to all who made themselves available to help!

    Quote Originally Posted by blastkiller View Post
    yes it looks like very similar. after kernel update i have errors and no network only lo.
    The repos were updated. Try now and see if it works. You'll have to re-install BT4 to restore network access in order to be able to update. Tell me if it works for you.
    Last edited by Archangel-Amael; 07-03-2010 at 09:43 AM.

  10. #10
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    6

    Default

    after upgrade the same problem and no network only lo in my vm

    hi
    when i install the upgrade the same as befor no network. what do you mean with i have to re-install bt4 ?
    Last edited by Archangel-Amael; 07-03-2010 at 09:42 AM.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 04-17-2010, 06:36 AM
  2. BackTrack 4 update manager?
    By altjx in forum Beginners Forum
    Replies: 8
    Last Post: 02-11-2010, 04:31 AM
  3. Network manager bt4 help
    By Mattgenious in forum OLD Latest Public Release - BackTrack4 Beta
    Replies: 2
    Last Post: 04-12-2009, 05:26 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •