Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: alfa awu036h 1W work 27dBi mode.

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    25

    Question alfa awu036h 1W work 27dBi mode.

    I use live cd bt4 final. When i try to check of dBi of my alfa i see 27dBi(500mW). I tried to use txpower. Wont work(maybe i use bad command?). And how change the options for the card for use other drivers with aircrack-ng suite(if this help go to 1W).
    And next question its really give me more powerful in access to the long ranged AP? 3 dBi not so big. But 500mW plus yes?

  2. #2
    Good friend of the forums gunrunr's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    shining my spoon
    Posts
    265

    Default Re: alfa awu036h 1W work 27dBi mode.

    well raising the tx power will only let you transmit farther, it won't help you receive anything. Why don't you move closer to the access point or get a better antenna..like this one Antenna: 9dBi omni combined w/magnetic base w/cable to RP-SMA(male): Alfa
    Wielder of the spoon of doom
    Summercon, Toorcon, Defcon, Bsides, Derbycon, Shmoocon oh my
    Come hang out with hackers on twitter @gunrunr556

  3. #3
    Junior Member pigtail23's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    black hole
    Posts
    41

    Default Re: alfa awu036h 1W work 27dBi mode.

    did you mean 27 dbM? i had read yesterday about this prob. try: iw reg set B0 or: iw reg set BO ... but i dont know if this help to use the full 1000mw, because i dont have awu036h. tell us pls if this works. thanks
    Last edited by pigtail23; 07-12-2010 at 10:24 PM.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    25

    Default Re: alfa awu036h 1W work 27dBi mode.

    Quote Originally Posted by gunrunr View Post
    well raising the tx power will only let you transmit farther, it won't help you receive anything. Why don't you move closer to the access point or get a better antenna..like this one Antenna: 9dBi omni combined w/magnetic base w/cable to RP-SMA(male): Alfa
    Yes this not give more sensitivity but more power for data transfer from computer to AP and injection(from500mW to 1W).
    And about antenna. I was thinking about it before. And maybe i gonna buy it next month.

    Quote Originally Posted by pigtail23 View Post
    did you mean 27 dbM? i had read yesterday about this prob. try: iw reg set B0 or: iw reg set BO ... but i dont know if this help to use the full 1000mw, because i dont have awu036h. tell us pls if this works. thanks
    Yes dBm is correctly. I go to try tomorrow this. But think this not gonna help me.

  5. #5
    Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    231

    Default Re: alfa awu036h 1W work 27dBi mode.

    Quote Originally Posted by pigtail23 View Post
    did you mean 27 dbM? i had read yesterday about this prob. try: iw reg set B0 or: iw reg set BO ... but i dont know if this help to use the full 1000mw, because i dont have awu036h. tell us pls if this works. thanks
    Actually, it's 27 dBm. A 27 dBi reading would be an antenna gain reading (decibels referenced to an isotrophic source).

    A reading of 27 dBm is 27 decibels referenced to one milliwatt.

  6. #6
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    9

    Default Re: alfa awu036h 1W work 27dBi mode.

    For the r8187 driver (not sure if that is the default for BT) you have to disable the "safety" for adjusting the xmit.

    "iwpriv wlan0 highpower 1"

    r8187 [Aircrack-ng]

  7. #7
    Very good friend of the forum killadaninja's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    London, United Kingdom.
    Posts
    526

    Default Re: alfa awu036h 1W work 27dBi mode.

    Quote Originally Posted by bt4newuser View Post
    Yes this not give more sensitivity but more power for data transfer from computer to AP and injection(from500mW to 1W).
    Still it`s a mute point, okay maybe you can inject into the AP further, but you wont hear the replies. Raising tx power alone really doesn't do much for anyone unless your using the card to broadcast.
    Last edited by killadaninja; 07-14-2010 at 09:16 AM.
    Sometimes I try to fit a 16-character string into an 8–byte space, on purpose.

  8. #8
    Junior Member pigtail23's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    black hole
    Posts
    41

    Default Re: alfa awu036h 1W work 27dBi mode.

    Quote Originally Posted by dennis00 View Post
    For the r8187 driver (not sure if that is the default for BT) you have to disable the "safety" for adjusting the xmit.

    "iwpriv wlan0 highpower 1"

    r8187 [Aircrack-ng]
    ok i found on the aircrack website:

    +++++++++ WARNING +++++++++
    +++++++++ WARNING +++++++++
    WARNING: Enabling high power can damage or destroy your wireless device. Use this feature at your own risk.
    +++++++++ WARNING +++++++++
    +++++++++ WARNING +++++++++


    Starting with the rtl8187_2.6.24v3.patch, there is a iwpriv “highpower” setting you need to set to “1” in order to increase the txpower over the default value.

    To enable high power:

    iwpriv wlan0 highpower 1

    To disable high power:

    iwpriv wlan0 highpower 0


    pls use:
    iwconfig wlan0 txpower <value of 0 to 35>

    iwconfig wlan0 txpower 30

    30 = dbm = 1000 mW
    Last edited by pigtail23; 07-13-2010 at 08:45 AM.

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    25

    Default Re: alfa awu036h 1W work 27dBi mode.

    Quote Originally Posted by SLK001 View Post
    Actually, it's 27 dBm. A 27 dBi reading would be an antenna gain reading (decibels referenced to an isotrophic source).

    A reading of 27 dBm is 27 decibels referenced to one milliwatt.
    No its 30 dBi. 27dBi its 500mW.
    Quote Originally Posted by pigtail23 View Post
    ok i found on the aircrack website:



    pls use:
    But i not get it. If the card have 1W she must work in this mode as default. Ok i understand when the card work in this mode only with 802.11b . But the information what i ct from iwconfig say me 27 dBi.

    I will try both o the commands.

  10. #10
    Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    231

    Default Re: alfa awu036h 1W work 27dBi mode.

    Quote Originally Posted by bt4newuser View Post
    No its 30 dBi. 27dBi its 500mW.
    Sorry, but you're just flat wrong and probably have no idea what you are talking about.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Alafa awu036h driver?
    By coronaflyest718 in forum OLD Newbie Area
    Replies: 0
    Last Post: 02-26-2010, 07:05 PM
  2. Alfa 500mw monitor mode > managed mode
    By jpm11 in forum OLD Newbie Area
    Replies: 0
    Last Post: 02-25-2009, 10:20 AM
  3. Alfa 500mw monitor mode > managed mode
    By jpm11 in forum OLD Newbie Area
    Replies: 0
    Last Post: 02-25-2009, 10:08 AM
  4. Atheros Wifi dont work on monitor mode
    By lucazz in forum OLD BT3beta NON-WORKING HARDWARE
    Replies: 9
    Last Post: 03-27-2008, 01:32 PM
  5. alfa awu036h aircrack 0.9 not injecting
    By cancakmak in forum OLD Newbie Area
    Replies: 3
    Last Post: 07-03-2007, 05:13 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •