Results 1 to 3 of 3

Thread: VMWare Server on BT4 final

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    4

    Question VMWare Server on BT4 final

    Hi all,

    I've seen (somewhere) a rather nice-looking VMWare virtual machine image for those who want to run BT4 as a VM. How about an update of the distro that lets us install VMWare Server on a BT4 host? We intend to use it as a teaching resource - hosting unpatched Windows machines as VMs for the BT4 host to play with...

    I've seen a few forum threads that show how to make this work, (now going with the plan here: http://www.backtrack-linux.org/forum...backtrack.html) but unless I'm much mistaken I'm rebuilding/modifying big chunks of the kernel to achieve it (I am a Linux noob, but I've been around computers long enough to know what a 'make' command is traditionally for...)

    So how's about a BT4 distro that's all ready for VMWare server? Big Ask? Maybe there aren't enough of us who do this to merit it...?

    Cheers,

    SJ

    PS - I posted earlier about an unusual keyboard issue... The post hasn't shown up yet - if a moderator rejected me do I get told? Anyway - now I have the fix so if the question goes up I'll append the fix.

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    28

    Default Re: VMWare Server on BT4 final

    Not sure about server but I installed workstation ok on BT4 and setup an XP virtual machine with no problems and I have never used VMware before.

    Is server that much of a pain to install?

  3. #3
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    4

    Default Re: VMWare Server on BT4 final

    Quote Originally Posted by promark View Post
    Not sure about server but I installed workstation ok on BT4 and setup an XP virtual machine with no problems and I have never used VMware before.

    Is server that much of a pain to install?
    Good to know Workstation works OK - but VMware Server is a whole lot cheaper to license than Workstation (go figure)...

    Server works properly now, after following the instructions and doing a few bits of remediation afterwards. I guess my issue was more that, as a newcomer, I had no idea *what* I was changing in the core of the OS to make it all work...

    In any case - no real issue to resolve, except my tendency to blithely ask for the moon on a stick...

    SJ

Similar Threads

  1. Backtrack 4 Final - Vmware Tools - X Server Issue the xth
    By sp1r1te in forum Beginners Forum
    Replies: 2
    Last Post: 07-01-2010, 12:07 AM
  2. vmware server bt3f
    By BigMac in forum OLD Newbie Area
    Replies: 4
    Last Post: 07-01-2008, 01:41 PM
  3. VMware Server and Windows Server 2003
    By Zo7779 in forum OLD General IT Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 05-08-2008, 05:53 AM
  4. Installing BT2 on VMware Server
    By bengbrewer in forum OLD BackTrack v2.0 Final
    Replies: 2
    Last Post: 07-21-2007, 09:49 PM
  5. VMware server
    By Pureline in forum OLD BackTrack v2.0 Final
    Replies: 0
    Last Post: 04-09-2007, 09:41 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •