Results 1 to 3 of 3

Thread: Backtrack 4 Final - Vmware Tools - X Server Issue the xth

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    3

    Default Backtrack 4 Final - Vmware Tools - X Server Issue the xth

    Hi folks,


    I know there are many threads about vmware and particularly vmware-tools.

    The last days I gave Bt4Final a tryout. Problem is that I stuck with Vmware-Tools.

    At this point I have an issue which can't be solved with the help of the other threads or any research that I did.

    As a matter of course I tried to fix this problem by myself. Spent hours of researching and trying. But sadly I found no solution.
    It's not the first time that I've to install the tools, but never got an issue like that in the past.
    While I stuck, I searched the Web for a solution and found finally this nice Tutorial:

    Backtrack 4 Final Installation in VMware with VMware tools
    Thx for that.


    The way how it's described is almost like the way that I have tried. I've also tried exactly the way how it's described there, with the same result.

    Here's a log what I've got during the installation process.

    Detected X.org version 7.4.2. - Anonymous - ASHEuBC3 - Pastebin.com#


    here's another log and the config file
    X.Org X Server 1.5.2 Releas - Anonymous - z5rDRY1a - Pastebin.com

    # VMware SVGA Section "Modu - Anonymous - QALdncEY - Pastebin.com


    some infos...
    SYSTEMINFO.......: Host XP Pro Sp3
    VmwareVersion...: 7.1
    Vmwaretools.......: 8.4.2-261024
    BacktrackVersion.: 4 Final


    btw. At this point "The updated X config file does not work well. See ...... Do you want to create a new one from template? Warning: if you choose to create a new one, all old settings will be gone! (yes/no) [yes]" i tried yes/no with the same result. X won't come up. When I use "fixvesa" then, its working again, but with a wrong resolution, also autofit isn't working.

    Show some mercy guys and point me in the right direction please.


    Thank you in advanced and best regards

    sp1r1te

  2. #2
    My life is this forum Snayler's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1,418

    Default Re: Backtrack 4 Final - Vmware Tools - X Server Issue the xth

    Try issuing the fixvesa script, then change the config file so that the "Device" Section looks like this:
    Code:
    Section "Device"
        Identifier  "(leave it as it is)"
        Driver      "vmware"
    EndSection
    It won't solve the resolution problem, I think. But the autofit feature should work.

    Let us know if it works.

  3. #3
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    3

    Default

    Hi Snayler,

    thank you very much for your assistance. Everything is working again like it should. Very nice !


    best regards

    sp1r1te

    Hi Snayler,

    thank you very much for your assistance. It's working again like it should. Very nice !


    best regards

    sp1r1te
    Last edited by balding_parrot; 07-01-2010 at 05:29 AM.

Similar Threads

  1. Can't reinstall VMware tools in BackTrack 4 final
    By Hampage in forum Beginners Forum
    Replies: 0
    Last Post: 04-27-2010, 12:11 AM
  2. installing vmware tools bt4 pre -final
    By bwana in forum OLD BackTrack 4 General Support
    Replies: 8
    Last Post: 07-18-2009, 12:33 AM
  3. How To Install VMware Tools on BackTrack 3 Final
    By imported_mzer0 in forum OLD BackTrack 3 Final
    Replies: 2
    Last Post: 12-15-2008, 10:01 AM
  4. Getting stumped on VMWare Tools Issue...
    By elus1v in forum OLD Newbie Area
    Replies: 3
    Last Post: 02-13-2008, 10:55 PM
  5. Issue installing VMware Tools
    By EdgeKrusher in forum OLD BT3beta General
    Replies: 0
    Last Post: 01-24-2008, 04:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •