Results 1 to 8 of 8

Thread: Nessus scan virtual OS in virtualbox

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2010
    Posts
    24

    Default Nessus scan virtual OS in virtualbox

    I trying to use Nessus to find vulnerability in Windows XP SP3... I have Xp in a virtual machine in virtualbox... But Nessus don't find nothing... I think that Nessus has problem with virtualbox... In Google I don't find a solution... I have VirtualBox 3.2... Do you have a hint for me??? Thank you.

  2. #2
    Administrator sickness's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Behind the screen.
    Posts
    2,921

    Default Re: Nessus scan virtual OS in virtualbox

    Do you know how to configure nessus ?
    Did you make a policy ?
    What do you mean by "Nessus doesn't find anything" ?

    Please give us a little more information ... upload a print screen or something.
    Back|track giving machine guns to monkeys since 2007 !

    Do not read the Wiki, most your questions will not be answered there !
    Do not take a look at the: Forum Rules !

  3. #3
    Very good friend of the forum hhmatt's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    660

    Default Re: Nessus scan virtual OS in virtualbox

    Quote Originally Posted by Mito125 View Post
    I trying to use Nessus to find vulnerability in Windows XP SP3... I have Xp in a virtual machine in virtualbox... But Nessus don't find nothing... I think that Nessus has problem with virtualbox... In Google I don't find a solution... I have VirtualBox 3.2... Do you have a hint for me??? Thank you.
    Yes... Please... try... to... learn... how... to... use... proper... grammar... and... punctuation... and... be... more... detailed... in... your... posts...

  4. #4
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2010
    Posts
    24

    Default Re: Nessus scan virtual OS in virtualbox

    I read this tutorial:

    http://www.backtrack-linux.org/forum...-part-1-a.html

    Nessus find vulnerability in BackTrack|4(mono vulnerabilities) but in virtual OS nothing. I set vboxnet0 to card and I specified IP 192.168.56.101. Excuse me for my english, but italian schools not teach nothing...

  5. #5
    Very good friend of the forum hhmatt's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    660

    Default Re: Nessus scan virtual OS in virtualbox

    While I completely understand the language barrier, it is not much of an excuse anymore. I don't want to seem too rude here but there's a italian community for a reason. I know the people that mod the international communities are good smart people and will help if you follow the rules.

    BackTrack Italian Community
    Last edited by hhmatt; 06-12-2010 at 10:02 AM.

  6. #6
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2010
    Posts
    24

    Default Re: Nessus scan virtual OS in virtualbox

    @hhmatt:You lost your time writing unnecessary message... My question is exposed in third post... If you don't like my question, if you don't like my english, if you don't like my status of noob, please you don't write here... Altough my english, with difficulty I try to let me know...

  7. #7
    Super Moderator Archangel-Amael's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Somewhere
    Posts
    8,012

    Default Re: Nessus scan virtual OS in virtualbox

    OK OK.
    OP Check into the Italian Section and ask there. They might even have an irc channel for help and or real-time assistance. Failing that check google.it for Nessus info.

    If those fail then again you will need to be more specific. This means giving us as much info (commands, errors, OS, patch level etc.) as you can.

  8. #8
    Senior Member skull2006's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    In my skull
    Posts
    125

    Default Re: Nessus scan virtual OS in virtualbox

    Quote Originally Posted by Mito125 View Post
    I trying to use Nessus to find vulnerability in Windows XP SP3... I have Xp in a virtual machine in virtualbox... But Nessus don't find nothing... I think that Nessus has problem with virtualbox... In Google I don't find a solution... I have VirtualBox 3.2... Do you have a hint for me??? Thank you.
    Maybe you have to configure your VBOX network setting and make it (Bridge mode) and try again.

    best,

Similar Threads

  1. Hacking in Virtual machine another virtual maching?
    By alhosany in forum Beginners Forum
    Replies: 5
    Last Post: 05-26-2010, 02:14 PM
  2. Virtual Networking with BT4 on Virtual Box
    By jhonnycage828 in forum Beginners Forum
    Replies: 3
    Last Post: 04-22-2010, 08:10 AM
  3. Tuto: BT persistent virtual install on USB with VirtualBox
    By nilux3 in forum OLD BackTrack 4 Howto
    Replies: 4
    Last Post: 12-07-2009, 11:26 AM
  4. Nessus Scan on BT4
    By fossilk1 in forum OLD Newbie Area
    Replies: 7
    Last Post: 08-11-2009, 06:43 PM
  5. 802.11 a/b/g scan
    By ThunderBRZ in forum OLD Newbie Area
    Replies: 1
    Last Post: 09-24-2007, 05:42 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •