Results 1 to 3 of 3

Thread: Intel GMA X4500 garbled graphics under BT4 Final /w fix

Hybrid View

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    1

    Default Intel GMA X4500 garbled graphics under BT4 Final /w fix

    With BT4 Final installed the video would be garbled while using the vesa driver, the video device is a Intel GMA X4500 (see lspci -vv output below). The Intel driver would refuse to load with a (EE) NO devices detected. After trying many different things I ended up doing to following to fix it:

    apt-get install the following(not all may be necessary):

    x11proto-core-dev
    x11proto-fonts-dev
    x11proto-gl-dev
    x11proto-input-dev
    x11proto-randr-dev
    x11proto-render-dev
    x11proto-video-dev
    x11proto-xext-dev
    x11proto-xf86dga-dev
    x11proto-xf86dri-dev
    x11proto-xf86misc-dev
    x11proto-xinerama-dev
    xserver-xorg-dev
    libdrm-dev

    #### Now do:

    mkdir ~/build
    cd ~/build

    #OPTIONAL BACKUP: tar -cvvzf libdrm-backup.tgz `find / -name libdrm\*`


    wget http://dri.freedesktop.org/libdrm/libdrm-2.4.20.tar.gz
    tar -xvvzf libdrm-2.4.20.tar.gz
    cd libdrm-2.4.20
    ./configure
    make
    make install

    cd ~/build


    wget http://xorg.freedesktop.org/archive/...l-2.7.1.tar.gz
    tar -xvvzf xf86-video-intel-2.7.1.tar.gz
    cd xf86-video-intel-2.7.1
    ./configure
    make

    #OPTIONAL BACKUP: tar -cvvzf ~build/x11modules.tgz /usr/lib/xorg/modules

    cp src/.libs/intel_drv.so /usr/lib/xorg/modules/drivers


    #backup and remove /usr/lib/libdrm*

    ldd /usr/lib/xorg/modules/drivers/intel_drv.so
    #make sure it is using /usr/local/lib/libdrm* and not other directories

    #make sure your /etc/X11/xorg.conf is using the intel driver.

    startx

    -----------------------------

    00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller (rev 03)
    Subsystem: Biostar Microtech Int'l Corp Device 3103
    Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx+
    Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx-
    Latency: 0
    Interrupt: pin A routed to IRQ 27
    Region 0: Memory at fe400000 (64-bit, non-prefetchable) [size=4M]
    Region 2: Memory at d0000000 (64-bit, prefetchable) [size=256M]
    Region 4: I/O ports at dc00 [size=8]
    Capabilities: [90] Message Signalled Interrupts: Mask- 64bit- Queue=0/0 Enable+
    Address: fee0300c Data: 4189
    Capabilities: [d0] Power Management version 2
    Flags: PMEClk- DSI+ D1- D2- AuxCurrent=0mA PME(D0-,D1-,D2-,D3hot-,D3cold-)
    Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-
    Capabilities: [a4] PCIe advanced features <?>

  2. #2
    Just burned his ISO
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    8

    Default Re: Intel GMA X4500 garbled graphics under BT4 Final /w fix

    Hi i been following your how to get this fixed and so far it is working great. except the following error occurs when i run the following command you stated
    cp src/.libs/intel_drv.so /usr/lib/xorg/modules/drivers

    cannot stat 'cp src/.libs/intel_drv.so': no such file or directory.
    can you please advise me on what i have done wrong.

  3. #3
    Just burned his ISO
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    1

    Default Re: Intel GMA X4500 garbled graphics under BT4 Final /w fix

    that resolve my problem thanks

Similar Threads

  1. Screen resolution problem, Intel integrated graphics
    By Big Boss in forum Beginners Forum
    Replies: 3
    Last Post: 10-13-2010, 01:47 AM
  2. Eee 1101HA graphics problem - Intel GMA500
    By Dishwasher in forum Beginners Forum
    Replies: 2
    Last Post: 03-08-2010, 12:50 AM
  3. graphics problem acer aspire one A150L intel 945 GME
    By _THE_hitman in forum OLD BT3final Bugs and Fixes
    Replies: 2
    Last Post: 11-20-2008, 11:08 AM
  4. eee PC 901 Intel 945GME graphics drivers
    By hippocrates in forum OLD Newbie Area
    Replies: 12
    Last Post: 08-21-2008, 02:25 AM
  5. Intel® Graphics X3100 & Google Earth
    By sylvestor2002 in forum OLD BT3final Support
    Replies: 1
    Last Post: 07-05-2008, 02:48 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •