Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: How do I install Backtrack to VMWare ?

  1. #1
    Developer muts's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    272

    Default How do I install Backtrack to VMWare ?


  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    47

    Default

    And for those that want to use the free VMWare player these two vid may help:

    Booting a Live CD With free VMware Player:
    http://www.irongeek.com/i.php?page=v...replayerlivecd

    if you use the above, make sure you increase the ammoun of RAM for the VM.


    Making your own VM without the full version of VMWare:
    http://www.irongeek.com/i.php?page=videos/vmxbuilder


    I know you can get the free trial of VMWare, but I'd rather just use free tools that don't expire when you can:

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    47

    Default

    Attached is a VMX file you can use to load the beta version of BackTrack in VMWare Player. For future versions you will want to change line 38 to reflect the newer ISO's file name:


    ide1:0.fileName = "backtrack-beta-05022006.iso"

  4. #4
    Just burned his ISO
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    1

    Default

    Hello all! First off thanks for the great release! I had previously installed Auditor on VMware's virtual HD with no problems. Now I have a problem with installing Backtrack to virtual HD. I am fairly new to Linux so bear with me. I was able to burn the BackTrack iso file onto disk and play it as a live cd no problem. I followed the above FAQ all the way up to "Choose use ISO image" step 13. I have searched everywhere and there is no file labeled "backtrack.iso".

    Could I have done something wrong when I burnt the cd? Labeling maybe? Any help would be appreciated.

    Thank you

  5. #5
    Just burned his ISO vmforno's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Chile
    Posts
    1

    Default

    Surely you burned the original ISO image and then deleted it to free space in your HD. Instead selecting the .iso file set the system to boot from CD drive.

    Have Fun.

  6. #6
    Just burned his ISO
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    1

    Default problems with vmware and intel b/g 2200

    hi there! i wanted to run backtrack (or auditor, doesnt matter) with vmware player. but i have problems with my intel b/g 2200. i think vmware cant handle the card with windows at the same time.

    "iwconfig" displays "eth0 - no wireless card ..."

    when booting auditor from cd the card works fine, even monitor mode works.

    or is there a way solving the problem??

  7. #7
    Just burned his ISO
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    1

    Default

    Quote Originally Posted by EGA_Fox
    hi there! i wanted to run backtrack (or auditor, doesnt matter) with vmware player. but i have problems with my intel b/g 2200. i think vmware cant handle the card with windows at the same time.

    "iwconfig" displays "eth0 - no wireless card ..."

    when booting auditor from cd the card works fine, even monitor mode works.

    or is there a way solving the problem??
    Nope..
    VMware cannot access pcmcia cards as a guest OS.
    This does not only happen with backtack, but happens with any OS you install with VMware

  8. #8
    Just burned his ISO
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    7

    Default

    hi all,

    i ahve been trying to get run backtrack as a vm in windows, and i have managed to do that by modifying the vmx file.

    everything starts fine but i cannot detect any NICs with my vm,any ideas would be greatly appreciated!?!?

    cheers

    imonthejazz

  9. #9
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1

    Default

    trying to do the same thing. found this info
    Run the Virtual Network Editor (vmnetcfg.exe, in the Player folder). Disable automatic bridging. On the next tab, specify your Broadcom NIC to be bridged to VMnet0.

  10. #10
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    1

    Default

    This link the link given above my muts broken. I get a 404 Not Found error. Can anyone fix this please?

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •