Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Cant Start Gui

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    4

    Question Cant Start Gui

    Okay, so I'm running Microsoft Virtual PC 2007 on Windows Vista.
    I don't know if its because Virtual PC isn't compatible with Vista, but when i try to start BackTrack 4 in Gui, it returns a Fatal Error

    Fatal server error:
    AddScreen/ScreenInit failed for driver 0

    giving up.
    xinit: Connection refused (errno 111): unable to connect to X server
    xinit: No such process (errno 3): Server erro
    I have 2 screens, so i was hoping to start exploring BackTrack 4 while searching for Help documents online (not the easiest thing to do if you haven't configured internet on BackTrack4 yet.)

    I'm going to look around the Virtual PC site to see about updating it and see if i have the same problem with BackTrack3, if anyone has any ideas, I'd be more than willing to try them out.
    Thanks,
    Bass Speaker

  2. #2
    Member mixit's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    104

    Default Re: Cant Start Gui

    You probably just need to install your video card driver. What kind of video card do you have? If it happens to be and nvidia card, it should be as easy as

    apt-get install nvidia-drivers

    and rebooting

  3. #3
    My life is this forum Barry's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    3,817

    Default Re: Cant Start Gui

    Quote Originally Posted by mixit View Post
    You probably just need to install your video card driver. What kind of video card do you have? If it happens to be and nvidia card, it should be as easy as

    apt-get install nvidia-drivers

    and rebooting
    VIrtual PC will most likely use a generic VESA driver.

  4. #4
    Just burned his ISO
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    4

    Default Re: Cant Start Gui

    Okay, sounds like it should work.
    Btw, I'm not sure if I'm running a live CD version, or the OS setup version. Since it's a Virtual PC, I'd like to make BT4 the OS.

    ANYWAY, besides the point.
    okay, so after starting up networking, i tried the apt-get.

    root@bt:`# apt-get install nvidia-drivers
    Reading package lists... Done
    Building dependency tree
    Reading state information... Done
    E: Couldn't find package nvidia-drivers
    root@bt:`#
    I'm not sure if the Virtual PC patching worked, but I'll try downloading the Service Packages.

    If anyone has any advice / experience in this field, i would love your advice
    Thanks,
    Bass Speaker

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Somewhere
    Posts
    79

    Default Re: Cant Start Gui

    it might be tougher if u have an ATi card.

  6. #6
    Just burned his ISO
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    4

    Default Re: Cant Start Gui

    Okay, we're making progress, somewhat.

    apt-get install nvidia-drivers doest work
    but driver* does.

    After starting up networking, and using apt-get install nvidia-driver,
    it spends about a minute at this:
    0% [Connecting to archive.offensive-securty.com]
    (about a minute or two later)

    Err Com.org - Only the best links ... pwnsauce/microverse nvidia-driver 190.18-bt3
    Could not resolve 'archive.offensive-security.com'

    :c

    Anyone have any ideas on what to do next ?

  7. #7
    Just burned his ISO
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    /root
    Posts
    20

    Default Re: Cant Start Gui

    Well, do you know that your network is actually working, or have you just started up networking. Try pinging something:
    Code:
    ping -c 4 google.com
    Or try loading a page. If your connection works within the backtrack cd, perhaps the repository was just down.

  8. #8
    Just burned his ISO sql-inj's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    23

    Default Re: Cant Start Gui

    Did you try
    Code:
    fixvesa
    before startx?

  9. #9
    My life is this forum Barry's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    3,817

    Default Re: Cant Start Gui

    Quote Originally Posted by Bass Speaker View Post
    Okay, we're making progress, somewhat.

    apt-get install nvidia-drivers doest work
    but driver* does.

    After starting up networking, and using apt-get install nvidia-driver,
    it spends about a minute at this:
    0% [Connecting to archive.offensive-securty.com]
    (about a minute or two later)

    Err Com.org - Only the best links ... pwnsauce/microverse nvidia-driver 190.18-bt3
    Could not resolve 'archive.offensive-security.com'

    :c

    Anyone have any ideas on what to do next ?
    Use the VMWare player. Everything I've read on technet says linux and VPC is iffy. Some "qualified" distributions work, others (not qualified) don't.

  10. #10
    Just burned his ISO
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    4

    Exclamation Re: Cant Start Gui

    So just go download VMWare Workstation Trail ?
    Ok, I guess i'll have to have my fun in 30 days
    If anyone else comes up with a solution, I'd still be willing to try it.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. CUPS will not start
    By jpkirk in forum BackTrack Bugs
    Replies: 4
    Last Post: 09-22-2010, 02:46 AM
  2. BT Final don't start
    By GOREFESTOR in forum Beginners Forum
    Replies: 4
    Last Post: 03-08-2010, 02:45 PM
  3. Start up problems booting fro DVD
    By buyersteve in forum Beginners Forum
    Replies: 1
    Last Post: 02-21-2010, 10:09 PM
  4. wicd will not start
    By franky_402 in forum Beginners Forum
    Replies: 7
    Last Post: 01-29-2010, 07:35 AM
  5. X server start
    By generaluser123 in forum Beginners Forum
    Replies: 1
    Last Post: 01-20-2010, 03:33 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •