Results 1 to 2 of 2

Thread: Strange behavior: BT4 in VMware Player and airodump-ng

Threaded View

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    12

    Default Strange behavior: BT4 in VMware Player and airodump-ng

    Hello,,,,

    SYSTEM: DELL Inspiron 1764 with Windows 7 HOME PREMIUM, 64 bit (Build 7600) 6.1.7600
    MEMORY: 3892 MB
    USB: A wireless USB ALPHA AWUS036H with the RTL8187L chip set



    Using the USB Alpha wireless, we have been running BT4 from a CD boot. Using airmon-ng, airodump-ng, aireplay-ng, and aircrack-ng and these work as expected.

    We just started to use the BT4 in the WMware Player(Version 3.0.1 build-227600) environment with the same USB ALPHA wireless and noticed the following:

    VM SETTINGS have been adjusted to make sure the NETWORK ADAPTER is set to NAT.

    Just after starting BT4 in VMware Player and using the main SHELL (not startx) a "airmon-ng start wlan0" is executed.

    A simple "airodump -a wlan0" to list all APs was started.

    airodump-ng lists about 15 APs that it can see via the USB ALPHA and has a continuous default 1 second update of the screen format for each channel.

    1. After a few minutes the list is suddenly reduced to only the AP sitting next to the ALPHA and appears to change display times to about once every 10 seconds for each channel.

    2. Then after a few more minutes no APs are listed but the 10 second delay to show the next channel continues.

    3. Then in about 15 minutes the SHELL screen is removed from the display in the BT4 DESKTOP. Pressing CTRL with the DESKTOP active will restore the SHELL (maybe a DISPLAY POWER on/off situation???).

    4. Terminating airodump-ng and restarting does not list any APs.

    5. Termination of the SHELL and a starting a new SHELL then airodump-ng does not list any APs.

    6. Using "airmon-ng start wlan0" then "airodump-ng -a mon0" does not display any APs.

    7. Then a VM POWER OFF and restart BT4 will now allow the "airodump-ng -a wlan0" to display all recieved APs but with the same behavior as listed in items 1-6 above.

    8. The same behavior is observed if "startx" is activated.

    Now, if we revert to using BT3 in the VMware Player this behavior is not observed.

    Anyone observed this behavior with BT4 in VMware Player and/or any advice about this behavior?

    Or, does this need to be reported in another BACTRACK forum?

    THANKS for yor time, help, advice!!!

    jglong3
    Last edited by jglong3; 03-31-2010 at 11:51 PM.

Similar Threads

  1. Strange Error Need Help
    By Spark1223 in forum Beginners Forum
    Replies: 2
    Last Post: 03-19-2010, 04:39 AM
  2. Strange filter
    By Okasu in forum Beginners Forum
    Replies: 1
    Last Post: 03-03-2010, 10:37 PM
  3. Strange Wi-Fi
    By Okasu in forum Beginners Forum
    Replies: 3
    Last Post: 02-27-2010, 07:32 PM
  4. Internet not working with BT4 image in vmware player
    By pennypecker in forum Beginners Forum
    Replies: 16
    Last Post: 02-23-2010, 11:23 PM
  5. vmware player and Packet Capture
    By Hadeshorn in forum Beginners Forum
    Replies: 4
    Last Post: 01-29-2010, 10:58 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •