Results 1 to 4 of 4

Thread: Cant startx after nVidia driver install.

Hybrid View

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    6

    Default Cant startx after nVidia driver install.

    Hello, i just installed my nvidia display driver today i downloaded the 195.36.15 drivers and installed them this way: "sudo sh NVIDIA-Linux-x86-195.36.15-pkg1.run" the install went fine but when i tried to type startx it gave my this error:

    Fatal Server error:

    No Screens found

    Giving up.

    Xinit: Connection refused (errno111)
    Unable to connect to the X Server.

    Xinit: No such process (errno3):

    X.org X server 1.5.2.

    This is a fairly new install of backtrack so i am thinking it might be because i am running my 9800 GTX's in SLI? I'm also running 2 monitors so i disconnected my second one and i got the same error. I also tried "sudo fix-vesa" but it does not help.

    - thanks for reading -

  2. #2
    Developer
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    6,126

    Default Re: Cant startx after nVidia driver install.

    Well we have nvidia-drivers in the backtrack repo which is what you should have used...

    apt-get install nvidia-drivers

  3. #3
    Just burned his ISO
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    6

    Default Re: Cant startx after nVidia driver install.

    Well i just got my install back by uninstalling the nvidia drivers and using "dpkg-reconfigure xserver-xorg". I did "apt-get Install nvidia-drivers" but i got this message: "The following packages have unmet dependencies, E: Broken Packages", i also tried apt-get update but it didn't work either.

  4. #4
    Just burned his ISO
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    6

    Default Dual Screen Config and SLI

    Well i just got my nvidia drivers to work without breaking X, i just had to add the BuSID Lane to the Selection "Device" lines in my xorg.confg file. I've been reading around on google looking at some ubuntu xorg config files for an Xinerama config. I tried a few configurations but none of them have worked. I'm running a Dell 2208WFP 1680x1050 through DVI, and a Viewsonic 24" Tv through HDMI with the adapter that came with my 9800 GTX's, both screens are connected to the First Card. The nvidia control panel also doesn't help it just gives the option of "separate X(requires restart)", and "Twinview" which is Grayed out.

    Heres my Xorg.conf files I'm running the nVidia 195.36.15 drivers.

    # nvidia-settings: X configuration file generated by nvidia-settings
    # nvidia-settings: version 1.0 (buildmeister@builder75) Fri Mar 12 01:44:55 PST 2010

    # nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
    # nvidia-xconfig: version 1.0 (buildmeister@builder75) Wed Jan 27 03:02:48 PST 2010

    Section "ServerLayout"
    Identifier "Layout0"
    Screen 0 "Screen0"
    Screen 1 "Screen1" RightOf "Screen0"
    InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
    Option "Xinerama" "true"
    EndSection

    Section "Files"
    EndSection

    Section "ServerFlags"


    EndSection

    Section "InputDevice"

    # generated from default
    Identifier "Mouse0"
    Driver "mouse"
    Option "Protocol" "auto"
    Option "Device" "/dev/psaux"
    Option "Emulate3Buttons" "no"
    Option "ZAxisMapping" "4 5"
    EndSection

    Section "InputDevice"

    # generated from default
    Identifier "Keyboard0"
    Driver "kbd"
    EndSection

    Section "Monitor"

    # HorizSync source: edid, VertRefresh source: edid
    Identifier "Monitor0"
    VendorName "Unknown"
    ModelName "DELL 2208WFP"
    HorizSync 30.0 - 83.0
    VertRefresh 60.0 - 75.0
    Option "DPMS"
    EndSection

    Section "Monitor"

    # HorizSync source: edid, VertRefresh source: edid
    Identifier "Monitor1"
    VendorName "Unknown"
    ModelName "ViewSonic VT2430-M"
    HorizSync 15.0 - 82.0
    VertRefresh 60.0 - 75.0
    EndSection

    Section "Device"

    Identifier "Device0"
    Driver "nvidia"
    VendorName "NVIDIA Corporation"
    BoardName "GeForce 9800 GTX/9800 GTX+"
    BusID "PCI:3:0:0"
    Screen 0
    Option "Coolbits" "1"

    EndSection

    Section "Device"

    Identifier "Videocard0"
    Driver "nvidia"
    VendorName "NVIDIA Corporation"
    BoardName "GeForce 9800 GTX"
    BusID "PCI:3:0:0"
    Screen 0

    EndSection

    Section "Device"
    Identifier "Videocard1"
    Driver "nvidia"
    VendorName "NVIDIA Corporation"
    BoardName "GeForce 9800 GTX"
    BusID "PCI:3:0:0"
    Screen 1
    EndSection

    Section "Device"

    Identifier "Device1"
    Driver "nvidia"
    VendorName "NVIDIA Corporation"
    BoardName "GeForce 9800 GTX/9800 GTX+"
    BusID "PCI:4:0:0"
    Screen 1
    Option "Coolbits" "1"
    EndSection

    Section "Screen"

    Identifier "Screen0"
    Device "Device0"
    Monitor "Monitor0"
    DefaultDepth 24
    Option "MultiGPU" "on"
    Option "SLI" "on"
    Option "RenderAccel" "true"
    Option "metamodes" "DFP-0: 1680x1050_60 +0+0; DFP-0: nvidia-auto-select +0+0"
    SubSection "Display"
    Depth 24
    EndSubSection
    EndSection

    Section "Screen"

    Identifier "Screen1"
    Device "Device1"
    Monitor "Monitor1"
    DefaultDepth 24
    Option "metamodes" "DFP-1: 1920x1080_60 +0+0"
    SubSection "Display"
    Depth 24
    EndSubSection
    EndSection

    -thanks for reading-

Similar Threads

  1. How can i install nvidia driver in bt3 final
    By t1nm@n in forum OLD Newbie Area
    Replies: 2
    Last Post: 01-17-2010, 10:38 PM
  2. Need Nvidia driver
    By -=DDOS=- in forum OLD Newbie Area
    Replies: 6
    Last Post: 05-28-2009, 09:55 PM
  3. install Nvidia driver?
    By -=DDOS=- in forum OLD Newbie Area
    Replies: 2
    Last Post: 05-24-2009, 05:10 PM
  4. Problem exiting X to install nvidia driver under USB persistent changes
    By imported_ecsployt in forum OLD BT3final Support
    Replies: 5
    Last Post: 02-06-2009, 03:55 AM
  5. Nvidia Driver
    By F4LSE in forum OLD Newbie Area
    Replies: 2
    Last Post: 05-04-2008, 01:53 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •