Results 1 to 7 of 7

Thread: Can't put Wi-Fi card into monitoring mode

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    4

    Default Can't put Wi-Fi card into monitoring mode

    I've downloaded the BT4 and successfully boot into xwindows.

    After running the console and run the command
    Code:
    iwconfig
    my wi-fi card is in Managed Mode.(Wi-Fi card is intel pro 3945 abg.)

    I want to put my wi-fi card to monitor mode and I run the command

    Code:
    modprobe -r iwl3945
    it was successful ...

    after this command
    Code:
    modprobe ipwraw
    console showing that
    Code:
    FATAL: Module ipwraw not found.
    How can I put my card into monitoring mode?

    TIA

  2. #2
    Just burned his ISO
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    23

    Default

    ipconfig wlan0 down
    iwconfig wlan0 mode Monitor
    ipconfig wlan0 up
    or
    airomon-ng start wlan0

  3. #3
    Member zWiReDz's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    123

    Default

    Make sure your card supports monitor mode.
    "If it's stupid but works, it's not stupid." - Murphy's Laws of combat, #2

  4. #4
    My life is this forum Barry's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    3,817

    Default

    Quote Originally Posted by zWiReDz View Post
    Make sure your card supports monitor mode.
    iwpriv is the command to check this.

  5. #5
    Senior Member secure_it's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    在這兩者之間 BackTrack是4 FwdTrack4
    Posts
    854

    Default

    Intel 3945 supports Discovery/Injection right out of the box.
    use what other member suggested by putting airmon-ng start wlan0/wifi0 whatever interface.

  6. #6
    Just burned his ISO
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    4

    Default

    Thanks mno@8,
    this command works like charm ...
    Quote Originally Posted by mno@8 View Post
    iwconfig wlan0 mode Monitor
    now I can toggle between monitor and manage mode ...
    to put in manage mode
    Code:
    iwconfig wlan0 mode manage

  7. #7
    Just burned his ISO
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    3

    Default

    Having more luck then me!


    i type iwconfig

    and get lo-no wireless extensions

    eth0-no wireless extensions


    i type airmon-ng and it just comes up with interface chipset driver

    alll blank nothing else

    i have a netgear wg111v3 any help please

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •