Results 1 to 2 of 2

Thread: Alfa 036 - sees beacons for one network, but internal wifi sees all networks beacons

  1. #1
    Just burned his ISO sandaili's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    17

    Default Alfa 036 - sees beacons for one network, but internal wifi sees all networks beacons

    I have BT4 installed on a laptop. The laptop has an internal wifi (ra0), but I am using the Alfa awus036H for testing.

    My Alfa does not see any beacons except for my test wep, which I have cracked. But I thought today when playing around getting ready to test WPA, that it sees only my beacons, and not any other networks. I must have a setting wrong?

    So I put down the card using the following:

    ifconfig wlan0 down
    iwconfig wlan0 mode monitor
    ifconfig wlan0 up

    Then I started airodump-ng mon0, which shows all the networks, but still only shows beacons for my router.

    However, when I enable the ra0, it shows beacons for all networks, not just mine.

    Does anyone know what I can do to fix this? I am a newbie, but trying to learn.
    *I'm a girl, not a guy. Why do I care? The same reason a guy would care if he was constantly thought of as a girl...*

  2. #2
    Just burned their ISO
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    15

    Arrow try this?

    Hmmm,
    I use the Alfa with no problems on a laptop with built in wifi - try:
    ifconfig wlan0 down
    airmon-ng start wlan0
    airodump-ng wlan0

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •