Results 1 to 3 of 3

Thread: please help with connecting to net...

  1. #1
    CD-4+
    Guest

    Angry please help with connecting to net...

    Hello to all elite backtrack users and experts.I have been facing this problem for past many months and seriously seek advice.Actually today i downloaded BT4 pre release.The configuration in Ubuntu where my pc is able to connect to internet using ethernet
    on my ubuntu..
    # ifconfig -a

    eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:13:20:73:c8:d8
    inet addr:192.168.1.2 Bcast:192.168.1.255 Mask:255.255.255.0
    inet6 addr: fe80::213:20ff:fe73:c8d8/64 Scope:Link
    UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets:81 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:50 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:6448 (6.4 KB) TX bytes:9140 (9.1 KB)

    lo Link encap:Local Loopback
    inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
    inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
    UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
    RX packets:324 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:324 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:0
    RX bytes:26000 (26.0 KB) TX bytes:26000 (26.0 KB)

    pan0 Link encap:Ethernet HWaddr ae:e4:dc:8f:64:f9
    BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:0
    RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:0 (0.0 B)

    On my bt4 pre release i had to give ifconfig eth0 192.168.1.1. When i switch off my modem and again switch on ifconfig shows no ip and subnt for eth0.Again i need to setup but i am not able to connect to internet.

    # ifconfig -a
    eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:13:20:73:c8:d8
    inet addr:192.168.1.1 Bcast:192.168.1.255 Mask:255.255.255.0
    UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets:1 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:64 (64.0 B) TX bytes:0 (0.0 B)

    lo Link encap:Local Loopback
    inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
    UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
    RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:0
    RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:0 (0.0 B)

    Before when i was using backtrack 3 final the ifconfig eth0 <ipaddr>
    gave:
    no such device.
    Here the backtrack is getting my ethernet card.. If BT4 is ubuntu based then y am i not gettin connected to net.
    Please i have May have not presented things in a wise and organised manner but i desperately need help.PLEASE

  2. #2
    Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    The new forums
    Posts
    462

    Default

    Code:
    /etc/init.d/networking start

  3. #3
    CD-4+
    Guest

    Default

    thanks lincoln for ur support.. now i am able to connect to the internet..

    regards
    CD-4+

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •