Results 1 to 4 of 4

Thread: VMware Workstation - Backtrack - WG111v2 Realtek RTL-8187L chipset

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    4

    Default VMware Workstation - Backtrack - WG111v2 Realtek RTL-8187L chipset

    Hello everyone!

    Recently I had installed Backtrack 3 using VMware Workstation. And I have wireless USB adapter WG111v2 Realtek RTL-8187L chipset and I can't get it to work. I have looked like a million posts and web pages about this, but I couldn't find a good tutorial or explanation how to get this USB adapter to work in Backtrack 3. When I plug the adapter the Backtrack detects it, but when I try to configure, it gives me a choise from 5 or 6 drivers and when I choose one of them an error pops out - cannot start wpa_supplicant. And then it seems like the USB adapter is woorkin, but in is not detecting any wireless networks /and that is impossible, because my router is like 2 meters from my laptop/.

    Also I have tried to install this diver - Realtek RTL8187L Wireless Driver 1.10 Linux Kernel 2.6. But it seems it's not possible, because I am using a virtual machine and it can't create/find the folders which are required to install the driver. That is how I understand all the errors when I was trying to insall it.

    If someone have managed to get this to work please... please tell me how? Or if there is a post or a tutorial that I didn't found please let me know.

    Thank you in advance!
    Regards!

    P.S. Sorry for the bad English

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    43

    Default

    Hey nikolay100,
    I'm sorry I cannot be of more help to your problem, but I can indeed confirm that I do as well have a WG111v2 (Realtek RTL-8187L) and it works OTB with Backtrack 3 in a VM.

    As you said Backtrack detects it, but what do you mean "When I try to configure"?
    I didn't have to do anything unusual to get it to work in managed mode or monitor mode

  3. #3
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    5

    Default

    Quote Originally Posted by Wolfbane View Post
    Hey nikolay100,
    I'm sorry I cannot be of more help to your problem, but I can indeed confirm that I do as well have a WG111v2 (Realtek RTL-8187L) and it works OTB with Backtrack 3 in a VM.

    As you said Backtrack detects it, but what do you mean "When I try to configure"?
    I didn't have to do anything unusual to get it to work in managed mode or monitor mode
    Having problems too Laptop with chipsetcard RTL8139 and use WG111v2
    to connect to router. I`m able to go online (Firefox). But dont get any respons when trying airmon-ng (can`t find the chipset).
    Running Backtrack4 with Vmware.

    Can you please tell me your settings in Vmware, and so on??

  4. #4
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    4

    Default

    Thanks to all!
    Yes I tried BT4 and it works. The range is quite poor though. Probably the reason is the quality of the adapter
    Regards!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •