Results 1 to 3 of 3

Thread: Only single CPU core detected in BT4 VMWare edition

Hybrid View

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    2

    Default Only single CPU core detected in BT4 VMWare edition

    I've just fired up the VMWare version of BT4 Final and set about cracking my test wlan (WPA) at home. I've noticed (via the performance monitor and x86info) that only a single CPU core is seen by BT. I want to utilise all four cores in aircrack-ng.

    The host in question is a quad-core Q6600, and the .vmx config file shows maxvcpus = "4".

    root@bt:~# x86info
    x86info v1.21. Dave Jones 2001-2007
    Feedback to <davej@redhat.com>.

    Found 1 CPU
    --------------------------------------------------------------------------
    Family: 6 Model: 15 Stepping: 11 Type: 0 Brand: 0
    CPU Model: Core 2 Extreme [G0] Original OEM
    Feature flags:
    fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflsh ds acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe
    Extended feature flags:
    sse3 [2] monitor ds-cpl vmx est tm2 ssse3 cx16 xTPR [15]
    em64t lahf_lm
    Cache info
    L1 Instruction cache: 32KB, 8-way associative. 64 byte line size.
    L1 Data cache: 32KB, 8-way associative. 64 byte line size.
    L2 unified cache: 4MB, 16-way associative. 64 byte line size.
    TLB info
    Instruction TLB: 4x 4MB page entries, or 8x 2MB pages entries, 4-way associative
    Instruction TLB: 4K pages, 4-way associative, 128 entries.
    Data TLB: 4MB pages, 4-way associative, 32 entries
    L0 Data TLB: 4MB pages, 4-way set associative, 16 entries
    L0 Data TLB: 4MB pages, 4-way set associative, 16 entries
    Data TLB: 4K pages, 4-way associative, 256 entries.
    64 byte prefetching.
    The physical package supports 4 logical processors


    Grateful for any pointers.

  2. #2
    Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Helsinki, Finland
    Posts
    235

    Default Re: Only single CPU core detected in BT4 VMWare edition

    Use setting from vmware. If you want to use whole power of your computer use USB stick or HDD installed version of BT4. BT4 is 32bit so it may not can use whole power of your computer.

    You can install 64 bit version of some linux, like ubuntu, and install aircrack-ng there, but here is no support for that. Thats how you will get most power out fo your computer.

  3. #3
    Just burned his ISO
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    2

    Default Re: Only single CPU core detected in BT4 VMWare edition

    Worked it out. Need to change maxvcpus = "4" to numvcpus = "4" in the .vmx config file.

    VMWare Player limits to 2 virtual CPUS.

Similar Threads

  1. Macbook Pro 15/17" Late 2009 edition
    By muts in forum HardWare Compatibility List
    Replies: 17
    Last Post: 09-03-2010, 11:55 AM
  2. HP Mini 210 HD Edition w/ Broadcom BCM4312 (rev 01) 802.11 b/g
    By bitform in forum HardWare Compatibility List
    Replies: 7
    Last Post: 04-30-2010, 12:51 PM
  3. Replies: 6
    Last Post: 02-22-2010, 01:51 AM
  4. Invalid RT chipset detected
    By Mad Max in forum Beginners Forum
    Replies: 1
    Last Post: 02-19-2010, 02:44 AM
  5. WLAN not detected - Compaq 515
    By ceroberoz in forum Beginners Forum
    Replies: 0
    Last Post: 02-06-2010, 11:02 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •