Results 1 to 2 of 2

Thread: Help with bluetooth pentesting

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    1

    Default Help with bluetooth pentesting

    Hello everyone

    I am new to this forum as well as backtrack and linux. I started working with backtrack because I am currently in a security class for my masters program and I am in charge of providing a demonstration of any sort of bluetooth exploit. Now to my problem. After a few headaches and research I was finally able to get my bluetooth dongle to be recognized by BT2 but all I can really do is scan and I have a feeling its because hcid wont start. Everytime I plug in my adapter the KDE bluetooth framework pops up a message saying that it cannot connect to the SDP server. Here are the commands I usually type into the terminal to get my adapter up and running.

    First I try to get hcid to start with no avail:

    bt ~ # hcid -n -s
    hcid[4545]: Bluetooth HCI daemon
    hcid[4545]: syntax error line 25
    hcid[4545]: Can't connect to system message bus: Failed to connect to socket /usr/var/run/dbus/system_bus_socket: No such file or directory
    hcid[4545]: Unable to get on D-Bus

    Then I get the adapter up and run a test scan:

    bt ~ # hciconfig hci0 up
    bt ~ # hciconfig hci0 -a
    hci0: Type: USB
    BD Address: 00:18:F8:89:XX:XX ACL MTU: 377:10 SCO MTU: 64:8
    UP RUNNING
    RX bytes:85 acl:0 sco:0 events:9 errors:0
    TX bytes:33 acl:0 sco:0 commands:9 errors:0
    Features: 0xff 0xfe 0x0d 0x38 0x08 0x08 0x00 0x00
    Packet type: DM1 DM3 DM5 DH1 DH3 DH5 HV1 HV2 HV3
    Link policy:
    Link mode: SLAVE ACCEPT
    Name: 'Broadcom BCM2035'
    Class: 0x000000
    Service Classes: Unspecified
    Device Class: Miscellaneous,
    HCI Ver: 1.2 (0x2) HCI Rev: 0x0 LMP Ver: 1.2 (0x2) LMP Subver: 0x309
    Manufacturer: Broadcom Corporation (15)

    bt ~ # hcitool scan
    Scanning ...
    00:12:37:FE:XX:XX HTC_WIZARD

    I just want to be able to show a proof of concept for atleast one bluetooth exploit like bluesnarfing, carwhisperer, bluebugging none of these will work because i can not make a proper connection with my phone or any other device. When I try to make a connection with my phone my phone asks for a passcode I have tried entering all of the default passcodes and have yet to make a connection. I am using a linksys USBBT100 adapter. Please if anyone can shed some light on my problem please do so. Thanks in advance.

  2. #2
    Just burned his ISO
    Join Date
    May 2009
    Posts
    3

    Default

    Hi, did you manage to get any of these working?

    Please get back to me,

    Thanks,

    Craig

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •