Hello everyone, this is my first post. If there are any issues with it, please let me know and I will learn and correct future posts accordingly.

I am currently attempting to run BT3 USB distro.

This is what I have tried, using the information I obtained from various posts. This should describe my problem pretty clearly.


bt ~ # wlanconfig
usage: wlanconfig athX create [nounit] wlandev wifiY
wlanmode [sta|adhoc|ap|monitor|wds|ahdemo] [uniquebssid]
usage: wlanconfig athX destroy
usage: wlanconfig athX list
[active|ap|caps|chan|freq|keys|scan|sta|wme]

bt ~ # iwconfig
lo no wireless extensions.

bt ~ # kismet -c madwifi_g
Launching kismet_server: /usr/local/bin/kismet_server
Suid priv-dropping disabled. This may not be secure.
No specific sources given to be enabled, all will be enabled.
Non-RFMon VAPs will be destroyed on multi-vap interfaces
(ie, madwifi-ng)
Enabling channel hopping.
Enabling channel splitting.
FATAL: Illegal card source line 'madwifi_g'
Done.

bt ~ # kismet -c wifi0
Launching kismet_server: /usr/local/bin/kismet_server
Suid priv-dropping disabled. This may not be secure.
No specific sources given to be enabled, all will be enabled.
Non-RFMon VAPs will be destroyed on multi-vap interfaces
(ie, madwifi-ng)
Enabling channel hopping.
Enabling channel splitting.
FATAL: Illegal card source line 'wifi0'
Done.

bt ~ # kismet -c madwifi
Launching kismet_server: /usr/local/bin/kismet_server
Suid priv-dropping disabled. This may not be secure.
No specific sources given to be enabled, all will be enabled.
Non-RFMon VAPs will be destroyed on multi-vap interfaces
(ie, madwifi-ng)
Enabling channel hopping.
Enabling channel splitting.
FATAL: Illegal card source line 'madwifi'
Done.

When I attempt opening system>>>system information>>>network interfaces, I am returned with the following output:

Name IP Address Network Mask Type State HWaddr

lo 127.0.0.1 255.0.0.0 Loopback Up 00:00:00:00:00:00


KWifi Manager shows 'No Interface'


System>>>Settings>>>Internet and Network>>>Wireless Network
immediately pops up 'Unable to autodetect wireless interface

My touchpad also does not work, but that is /minor/ in comparison to the wireless network card not working. For those not familiar with the Acer Aspire One, here are the spec's:

Intel Atom 1.05GHz
1GB RAM
Atheros AR5007EG Wireless Network Adaptor
Windows XP is the standard OS

Based on all of this, even if I can get a fix, rebooting will null all the work I have done. I will continue to search for an answer, but the only option may be somehow partioning my HD and installing BT with a dual boot.

Thanks in advance!