Results 1 to 3 of 3

Thread: dhcpd3 AP issues

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Big Sky Country
    Posts
    17

    Default dhcpd3 AP issues

    Hey,

    Just trying to set up a wireless ap in backtrack but running into a wall with dhcpd3. When i go to start the server it fails. Spent about an hour on the ubuntu forums and a quick search here turned up no results.

    here are my configs:

    dhcpd.conf

    ddns-update-style none;
    log-facility local7;
    authoritative;

    subnet 10.53.1.0 netmask 255.255.255.0 {
    range 10.53.1.100 10.53.1.150;
    option domain-name-servers 10.53.1.1;
    option routers 10.53.1.1;
    default-lease-time 600;
    max-lease-time 7200;
    }

    dhcp3-server

    INTERFACES="wlan1"

    and the syslog output

    -----CUT-----
    : Wrote 0 leases to leases file.
    :
    : No subnet declaration for wlan1 (0.0.0.0).
    : ** Ignoring requests for wlan1. If this is not what
    : you want, please write a subnet declaration
    : in your dhcpd.conf file for the network segment
    : to which interface wlan1 is attached. **
    :
    :
    : Not configured to listen on any interfaces!


    Any thoughts other than reinstalling the dhcp-server?

    thanks for the help

    Ian

  2. #2
    Super Moderator lupin's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    2,943

    Default Re: dhcpd3 AP issues

    What static IP address do you have assigned on wlan1?
    Capitalisation is important. It's the difference between "Helping your brother Jack off a horse" and "Helping your brother jack off a horse".

    The Forum Rules, Forum FAQ and the BackTrack Wiki... learn them, love them, live them.

  3. #3
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Big Sky Country
    Posts
    17

    Default Re: dhcpd3 AP issues

    Thanks lupin,

    That fixed it. Geesh what a simple overlook.

    Feel free to remove this thread if need be.

Similar Threads

  1. Bluesmash issues
    By MassAppeal in forum Beginners Forum
    Replies: 10
    Last Post: 09-16-2010, 01:31 PM
  2. Eth0 Issues
    By sirwolfgang in forum Beginners Forum
    Replies: 8
    Last Post: 06-17-2010, 10:08 PM
  3. Wifi Issues
    By khaji00 in forum Beginners Forum
    Replies: 2
    Last Post: 02-21-2010, 05:06 AM
  4. issues with wepbuster and HEX wep key
    By clownz in forum Beginners Forum
    Replies: 3
    Last Post: 02-19-2010, 10:54 AM
  5. WNDA3100 Issues
    By cynofield in forum Beginners Forum
    Replies: 4
    Last Post: 02-11-2010, 10:33 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •