Results 1 to 5 of 5

Thread: Difficulties connecting to VMWare-XP SP0

  1. #1
    Just burned their ISO
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    20

    Default Difficulties connecting to VMWare-XP SP0

    Hey folks,

    since this is my first post in here: Hi!

    I hope you can help me. Iīve set up a pretty vulnerable XP SP0 with VMWare to help a friend with the basics of pentesting. In the past Iīve used an old PC with the same XP on it, but since this one has gone "in flames" I needed to take this way.
    My VMWare Workstation ist working and up, but i canīt find the virtual machine with nmap and similar tools on my Backtrack machine. Since itīs the first time that Iīm using VMWare I donīt know which preferences to set or change in order to get it working. Actually Iīm running itīs network in NAT mode. My virtual Windows is able to connect to the net, but, as I said, I canīt find it.
    Just to sum up things a little bit:

    1 PC with VMWare hosting a XP Service Pack 0 which I canīt find with
    1 machine running Backtrack connected to the same LAN

    I even exploited my Lexmark wlan-printer, which tells me that things arenīt going wrong on my backtrack-machine.

    Looking forward to any helping comment,
    cheers,

    Carnivore

  2. #2
    Good friend of the forums
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    356

    Default

    you need to check the network settings on your VMs and possibly check if they're nat-ted or using a real ip from your router, or maybe they're in separate LANs? Check your network configuration in the vm. That's the first thing to do...

  3. #3
    Moderator KMDave's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    2,281

    Default

    Basically you could switch to "bridged mode" which will make the VMWare act as having a network card of it's own and that way also will make it possible to get an IP address from a DHCP server (also possible with NAT but I don't want to write about the different modes in detail).
    Tiocfaidh ár lá

  4. #4
    Super Moderator Archangel-Amael's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Somewhere
    Posts
    8,012

    Default

    If the vmware host is windows you can change the network setting where you change your normal ones at.
    If *nix then you need the vmware-config.pl file.

    Also if you are having problems finding the ip but you know it is up and running you could try
    # netdiscover -i eth0 -f
    Hit back if you get need more help
    To be successful here you should read all of the following.
    ForumRules
    ForumFAQ
    If you are new to Back|Track
    Back|Track Wiki
    Failure to do so will probably get your threads deleted or worse.

  5. #5
    Just burned their ISO
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    20

    Default

    Hi,
    thanks so far for your fast answers, Iīll check the things you mentioned when I get home today.

    Cheers,
    Carnivore

    _______
    edit: Switching the virtual machineīs network to bridged mode solved my problem, thank you!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •