Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Ubiquity crash on step 4 (partitioning)

Hybrid View

  1. #1
    Junior Member br0c07's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    UK
    Posts
    26

    Default Ubiquity crash on step 4 (partitioning)

    I've been following the Bootable USB Thumb Drive with “Full” Disk Encryption how-to to install Backtrack 4 on my Asus eeepc 900 and had no problem creating a working USB thumb drive. I repeated the procedure to install it (and encrypt it) on my SSD but Ubiquity crash when I reach step 4. I can see the partitioning screen for a second and it just crash.

    Code:
    bt ubiquity[8039]: Device /dev/sdb1 not found in os-prober output
    bt ubiquity[8039]: Switched to page stepPartAuto
    bt ubiquity[8039]: Exception in GTK frontend (invoking crash handler) :
    bt ubiquity[8039]: Traceback (most recent call last):
    bt ubiquity[8039]:      File "/usr/lib/ubiquity/ubiquity/segmented_bar.py", line 500, in do_expose_event
    bt ubiquity[8039]:          cr.paint()
    bt ubiquity[8039]: MemoryError
    bt ubiquity[8039]:
    bt ubiquity: /lib/partman/lib/base.sh: line 146:
    /lib/partman/automatically_partition//do_option: no such file or directory
    I since tried without encryption (simply running the install.sh script) and I encounter the same problem.

    Any idea on what to try next??

  2. #2
    Just burned his ISO
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    9

    Default Re: Ubiquity crash on step 4 (partitioning)

    I'm having the same issue, except I'm installing to usb and haven't had a successful install yet. Can anyone help?

  3. #3
    Just burned his ISO Henrik's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Norway
    Posts
    8

    Default Re: Ubiquity crash on step 4 (partitioning)

    I have the same problem and also have a Asus Eee 900.
    Also I can't seem to find any solution on this on the interwebs :S

  4. #4
    Just burned his ISO
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    3

    Default Re: Ubiquity crash on step 4 (partitioning)

    Ditto here.

  5. #5
    Junior Member br0c07's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    UK
    Posts
    26

    Default Re: Ubiquity crash on step 4 (partitioning)

    I ended up wiping out the drive manually and Ubiquity magically worked after that. I still don't know what was causing the problem though!

  6. #6
    Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    54

    Default Re: Ubiquity crash on step 4 (partitioning)

    I have the same prob so i'm trying a different way to install BT4....exactly how did you resolve it? wiped out means completly erased your ssd?

  7. #7
    Junior Member br0c07's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    UK
    Posts
    26

    Default Re: Ubiquity crash on step 4 (partitioning)

    Yep, I deleted all partitions and formatted it. Everything worked after that. Since then, I did a reinstall (as I didn't encrypt it the first time) and I didn't encounter the same problem. I'll probably never know what the problem was, the debug wasn't very helpful and my programming skills not up to scratch

  8. #8
    Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    54

    Default Re: Ubiquity crash on step 4 (partitioning)

    The fact is i cant delete all since i have my wxp installed on the first partition any ideas?

  9. #9
    Junior Member br0c07's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    UK
    Posts
    26

    Default Re: Ubiquity crash on step 4 (partitioning)

    You need to give me a bit more information, what is the state of your disk at the moment? How many partitions? Are they formatted?

    I would try to delete all partitions other than your XP partition, then launch Ubiquity. If that doesn't work, manually create and format all partitions and try again.

  10. #10
    Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    54

    Default Re: Ubiquity crash on step 4 (partitioning)

    I have 120GB HDD....60 are partitioned with wxp and the other 60gb are unformatted...i tried to format 25gb in NTFS but BT freeze..now i'm unformatted again and i'm having some prob to boot BT4 too.. :V squashfs error

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Crash bug using windows virtual pc - win7 64bit
    By Drezic in forum Beginners Forum
    Replies: 1
    Last Post: 01-23-2010, 02:58 AM
  2. Problems with Ubiquity installer
    By snely in forum Beginners Forum
    Replies: 2
    Last Post: 01-14-2010, 08:54 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •