Results 1 to 7 of 7

Thread: Having problems with my Wireless USB connecting my Access Point

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    17

    Default Having problems with my Wireless USB connecting my Access Point

    So a couple of days ago Ive downloaded backtrack 4 live iso(first time user with the backtrack linux distro) I was able to run it through Sun xVM virtual box. Now BT4 is able to recognize my wireless nic card and I am able to run Airodump-Airplay and Aircrack which in turn I was able to capture beacon packets and also was able to fake authenticate with my Access Point and Replay ARP broadcast messages. So I know that my nic card is running fine. But whenever i try to access my ap through iwconfig wlan0 configuration I keep getting these error messages SET failed on device wlan0 Opertaion not Supported this is happens whenever I either commit interface changes, put my wlan0 interface in superuser mode. Can anyone help me connect to my AP through backtrack 4

    - much obliged

  2. #2
    Senior Member secure_it's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    在這兩者之間 BackTrack是4 FwdTrack4
    Posts
    854

    Default

    Give more detail about the card.
    use this
    lsusb
    iwconfig

  3. #3
    Just burned his ISO
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    17

    Default

    my wirelsee nic is actually a Cisco-Linksy Compact Wireless-G usb adapter. It able to pick up wlan0 and i am able to use iwconfig i put the Essid and the WEP key but when I conmit the settings I get this message "SET failed on device wlan0 Opertaion not Supported" I am also able to bring the interface up. I havent tried lsusb command yet do you think it might work?

  4. #4
    Senior Member secure_it's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    在這兩者之間 BackTrack是4 FwdTrack4
    Posts
    854

    Default

    That should be Linksys WUSB54GC card as windows recognize it same what you told.
    check here for more info
    http://www.aircrack-ng.org/doku.php?id=rt73

  5. #5
    Just burned his ISO
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    17

    Default

    Okay so I was able to connect to my AP but i did not get my ip address through DCHP instead I had to statically configure one. I was still unable to get into firefox but what I was able to do was capture packets through promiscuous mode using wireshark. For some reason however i crashed my entire network I had two monitor modes going at the same time do you think that was the cause of it?

  6. #6
    Super Moderator Archangel-Amael's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Somewhere
    Posts
    8,012

    Default

    Quote Originally Posted by Johndoe1893 View Post
    do you think that was the cause of it?
    No the problem really is that you got in to big of a hurry to do the kewl stuff without getting the basics down a bit first. Take your time John and you will figure it out.
    To be successful here you should read all of the following.
    ForumRules
    ForumFAQ
    If you are new to Back|Track
    Back|Track Wiki
    Failure to do so will probably get your threads deleted or worse.

  7. #7
    Just burned his ISO
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    17

    Default

    Quote Originally Posted by archangel.amael View Post
    No the problem really is that you got in to big of a hurry to do the kewl stuff without getting the basics down a bit first. Take your time John and you will figure it out.
    thanks I think? lol I have used Linux before so i am not new to the OS in fact ive done a lot of shell scripting, PHP and Pearl(I took a class in my college for Linux scripting and file system management) granted this was a couple of years back. I have been able to connect to my access point last night although without connecting to my DHCP server so I had to statically configure my ip address subnet mask and gateway. And i was able to capture packets of clients in my network through promiscuous using wireshark. But i am unable to use firefox for some reason. Dont know why that is, also i have been able to put my nic into monitor mode and capture beacon from various ap points. Also like I said i was able to replay arp(broadcast) packets and fake authorize with my ap.

    The problem is that once i am connected to my ap i do not get the required packets and services from my router DHCP,DNS NAT etc. I am also unable to leave my network for the obvious resaons that I mentioned. This is my first time using backtrack linux distro also the first time virtulizing it using suns virtual box so im not sure if that could be the problem. Like I said i am able to bring wlan0 up, put it into monitor mode, give it an essid, key and all that stuff. Also I am able to authorize with the AP and connect to it.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •