Results 1 to 9 of 9

Thread: Unable to find Edimax 7318usg in interface *Help requested*

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    3

    Default Unable to find Edimax 7318usg in interface *Help requested*

    Im currently using a HP MINI 1030NR and have Backtrack 3 fully installed and running off my SD card. I am trying to use my Edimax 7318usg usb card but it is not being recognized. HP MINI 1030NR uses BCM4310 driver which I think may be conflicting with the external card I want to use.

    /sbin/lspci:

    01:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4310 USB Controller (rev 02)

    From what I understand I need to blacklist the BCM4310 driver? Any help would be much appreciated I have been searching google for hours to get this working.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    916

    Default

    Its not listed under lspci but under lsusb, and you should also have a new interface named rausb0 when you do ifconfig/iwconfig.

  3. #3
    Just burned his ISO
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    3

    Default

    Thanks for taking time to respond however when I execute /sbin/lsusb I get:

    Bus 3 Device 1: ID 0000:0000
    Bus 5 Device 1: ID 0000:0000
    Bus 4 Device 1: ID 0000:0000
    Bus 1 Device 3: ID 058f:6387 Alcor Micro Corp. Transcent JetFlash Flash Drive
    Bus 1 Device 2: ID 10f1:1a08
    Bus 1 Device 1: ID 0000:0000
    Bus 2 Device 1: ID 0000:0000


    Im booting BT3 off of device 3 but I am not sure what device 2 is could it be the wifi card? Also when I do /sbin/iwconfig I get:

    lo no wireless extensions.

  4. #4
    Senior Member secure_it's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    在這兩者之間 BackTrack是4 FwdTrack4
    Posts
    854

    Post

    Quote Originally Posted by FightMyMind View Post
    searching google for hours to get this working.
    Permanent dialogue of every newbiethank god you have not told searching for days.it sounds hyperbolic too.there is no conflict and actually you got output of your mini pci-e card.edimax is USB card.connect that card after properly booting BT 3.if its working it will show in iwconfig else there may be hardware problems.

  5. #5
    Senior Member ShadowKill's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    908

    Default

    Quote Originally Posted by secure_it View Post
    Permanent dialogue of every newbiethank god you have not told searching for days.it sounds hyperbolic too.......................
    Why must you degrade people like this? There was no reason to bash him or to dismiss his claim of searching on his own. Are you so high on your pedestal that everyone else is presumed "guilty until proven innocent"?

    Muts himself has recently expressed concern that we (the Back|Track community) may be fostering an unwelcome environment for "noobs". This is not the image that muts wants for Back|Track so I recommend you try to be less dismissive in the future.



    "The goal of every man should be to continue living even after he can no longer draw breath."

    ~ShadowKill

  6. #6
    Senior Member secure_it's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    在這兩者之間 BackTrack是4 FwdTrack4
    Posts
    854

    Default

    I don't need your advice.keep it secure for yourself for your future.I commented because that is very small thing he asked and covered many times on this forum & its not matter of "Hours".

  7. #7
    Senior Member ShadowKill's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    908

    Default

    [quote=secure_it;118519]I don't need your advice.keep it secure for yourself for your future.........quote]

    I'm sorry, that sounded like a threat....

    Feel free to PM me if you have a problem with me relaying what I heard from muts first-hand. Otherwise, heed my advice and try to be contructive rather than being an elitist prick. It's unwarranted, and not needed.



    "The goal of every man should be to continue living even after he can no longer draw breath."

    ~ShadowKill

  8. #8
    Just burned his ISO
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    3

    Default

    Thanks for the help guys I have everything working proper now. Sorry to cause a ruckus in here Not that it matters or anyone should care but I was searching google from noon to whenever I made my post. I can understand where your frustration comes from though and it just takes some research to get find your answers. Once again thanks guys!

  9. #9
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    3

    Default

    What did you end up doing? I am stuck still trying to get my card recognized.

    Thanks!

    -SF

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •