Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Dual Boot lilo won't boot after first boot

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    9

    Exclamation

    Ok hopefully this isn't annoying to anyone but this is annoying me to where i will post. So i have fallowed the steps to install BT3 with Vista previously installed. I install successfully and can boot BT3 one time after that lilo's boot load just displays an L on the left side of the screen and then over time adds 9A 99 99 99 99 99 99. I have uninstalled and reinstall about 9 times making minor adjustments to the lilo.conf file and even re-burned the iso to disk twice.

    my laptop that i am trying to install on is : Toshiba L305-S5875

    Note that the hardrive setup is :
    SDA
    \
    sda1 : Toshiba System Volume
    sda2 : Windows File System
    sda3 : Linux Swap
    sda4 : Ext3 { \ }

    The step by step process i took was from this link
    forums.remote-exploit.org/showthread.php?t=16806

    I would greatly appreciate any input towards making this work
    Thank you for your time

    also when i mount /dev/sda4 /boot and then cd /boot and do an ls
    nothing appears the kernel isn't there.

    Don't know if that means anything but thought i would add that.

    Thank you

  2. #2
    Just burned his ISO
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    9

    Default Re: Dual Boot lilo won't boot after first boot

    Also if i mount /dev/sda2 /boot
    and then cd /boot
    then ls -a
    the kernel isn't there.
    Don't know if that means anything but i thought i would add that

    Thank you for your time

  3. #3
    Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Root
    Posts
    121

    Default

    When you boot, are you getting an error? Black screen? Anything at all?
    Can you post your lilo.conf

  4. #4
    Just burned his ISO
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    9

    Default

    there is nothing on the screen other that the letter "L" and then over time it fallows with ( 9A 99 99 99 99 99 99 ) over and over. And as far as my lilo config it is default to what file is exept for the main parts which are

    lba32
    boot = /dev/sda
    promt
    timout = 60
    change-rules
    reset
    vga = 773

    image = /boot/vmlimuz
    root = /dev/sda4
    label = Backtrack3

    other = /dev/sda2
    label = Vista

  5. #5
    Member m1cha3l's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    208

    Default

    this is my lilo.conf

    Code:
    root = /dev/hda
    message = /boot/boot_message.txt
    prompt
    timeout = 1200
    change-rules
    reset
    vga = normal
    other = /dev/hda1
    label = Windows
    table = /dev/hda
    image = /boot/vmlinuz
    root = /dev/hda5
    label = Linux
    read-only
    it may be the highlighted part that you are missing. Just a guess.
    "At least black people knew when they where slaves" Doug stanhope

  6. #6
    Just burned his ISO
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    9

    Default

    Ok some weird stuff is going on so now i tried to reboot the computer and i put the live cd in and lilo came up so i boot into bactrack with the harddisk. From there i add the table = /dev/sda in the lilo.conf file in /etc

    but now after saving that addon i go to run lilo -v

    and it gives me : boot image: /boot/vmlinuz Fatal: open /boot/vmlinuz : no such file or directory

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    2,008

    Default

    Quote Originally Posted by cane1832 View Post
    Ok some weird stuff is going on so now i tried to reboot the computer and i put the live cd in and lilo came up so i boot into bactrack with the harddisk. From there i add the table = /dev/sda in the lilo.conf file in /etc

    but now after saving that addon i go to run lilo -v

    and it gives me : boot image: /boot/vmlinuz Fatal: open /boot/vmlinuz : no such file or directory
    Did you remember to chroot into your HDD installation of BT first? Use the following commands to do this:
    Code:
    mount -o bind /dev /mnt/backtrack-partition/dev
    chroot /mnt/backtrack/ /bin/bash
    EDIT: You might also find the following thread helpful.
    -Monkeys are like nature's humans.

  8. #8
    Just burned his ISO
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    9

    Default

    So im pretty sure i didn't chroot into is but i rebooted and boot from the cd.
    So i ran
    mount -o bind /dev/ /mnt/sda4/dev
    chroot /mnt/sda4 /bin/bash
    nano /etc/lilo.conf ( made sure everything was the way i wanted it )
    lilo -v

    LiLO ver 22.8

    Reading boot sector from /dev/sda
    Warning: '/proc/partitions' does not exist, disk scan bypassed!
    Using MENU secondary loader
    Calling map_insert_data

    Boot other: /dev/sda2, on /dev/sda, loader CHAIN
    Added Vista*

    Boot image: /boot/vmlinuz
    Fatal: open /boot/vmlinuz: No such file or directiory


    *Hitting head against wall very hard*
    Kick ass name by the way Tron i like it

    Thank you for your time

  9. #9
    Just burned his ISO
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    9

    Default

    Well i mounted the /boot and then it worked running the lilo -v
    but still getting the black screen with the letter L and 9999's repeating

    Huge whole in the wall now * Head Hurts*

    thanks for your time
    Hope someone can figure this out

  10. #10
    Just burned his ISO GileraGFR's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    14

    Default

    I can't post links but i had the same problem, can a mod edit my post with a link pretty please?

    forums remote-exploit org/showthread.php?t=11692

    As far as i could tell my MBR was messed up so deleting it and redoing lilo worked for me.

    Just back anything up that's important.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •