Results 1 to 6 of 6

Thread: BackTrack 4 AWUS036H no internet

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    27

    Angry BackTrack 4 AWUS036H no internet

    Hello ,

    Connected successfully to my unsecured network and everything is working just fine , 1 minute later no internet still connected but

    cannot open any page am using AWUS036H BackTrack 4

    Any tips?
    Last edited by lupin; 02-17-2010 at 09:34 AM. Reason: Removed giant font

  2. #2
    Just burned his ISO
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    23

    Default Re: BackTrack 4 AWUS036H no internet

    hey ,,, can u elaborate a bit plse like what sort of commands u issued and stuff like that..

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    27

    Default Re: BackTrack 4 AWUS036H no internet

    Code:
    root@root# ifconfig wlan0 up
    root@root# /etc/init.d/wicd start
    then everything goes just fine and connected successfully via Wicd and have internet access , after 1 min i can't open anypage
    and ping gateway print out %100 loss

  4. #4
    Senior Member secure_it's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    在這兩者之間 BackTrack是4 FwdTrack4
    Posts
    854

    Post Re: BackTrack 4 AWUS036H no internet

    use alternative methods
    using CLI
    ifconfig wlan0 up
    iwconfig wlan0 mode managed essid <network>
    dhclient wlan0

    else
    from terminal type wicd
    than open wicd wireless manager & connect to the network.
    if still problem persists the USB Dongle is faulty
    same happened with me,I have 2 dongles out of that one got same problem.

  5. #5
    My life is this forum Snayler's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1,418

    Default Re: BackTrack 4 AWUS036H no internet

    Mine works fine, but you can try changing the drivers.
    'airdriver-ng' for more info.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    27

    Default Re: BackTrack 4 AWUS036H no internet

    Quote Originally Posted by Snayler View Post
    Mine works fine, but you can try changing the drivers.
    'airdriver-ng' for more info.
    that did it

    Code:
    oot@bt:~# airdriver-ng unload 36
    Driver "Realtek rtl8187" specified for unloading.
    Unloaded driver "Realtek rtl8187" successfully
    root@bt:~# airdriver-ng load 35
    Driver "Realtek rtl8187" specified for loading.
    Loaded driver "Realtek rtl8187" successfully
    and got the internet without hanging up , but noticed that under this driver Wicd scan only Unsecured/WEP networks + its too low signal !

    can anyone explain shortly why ? and whats the different between these drivers ? which one should i pick up for monitor/manage mode ?

    Thank You Very much in advise

Similar Threads

  1. AWUS036H won't connect through Wicd
    By thebigbradwolf in forum HardWare Compatibility List
    Replies: 4
    Last Post: 04-04-2011, 10:16 AM
  2. No Internet on BackTrack 4
    By UnknownError in forum Beginners Forum
    Replies: 9
    Last Post: 08-12-2010, 05:53 AM
  3. Alfa AWUS036H can't connect to internet
    By horama in forum Beginners Forum
    Replies: 2
    Last Post: 02-10-2010, 05:12 AM
  4. ISO Image ALFA-AWUS036H
    By MassAppeal in forum BackTrack Bugs
    Replies: 2
    Last Post: 01-17-2010, 10:52 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •