Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Rt73 usb

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    8

    Default Ralink RT73 USB Setting up connection

    Hi,
    I have Ralink RT73 USB Wireless LAN Card and can't make my internet conection work.
    I'm using lastest bt running live,

    Could anyone help me how to setup this card, because without internet conection it's nothing...? I need it step by step, please.

    Thanks very much,

  2. #2
    Jenkem Addict imported_wyze's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    1,543

    Default

    Quote Originally Posted by Small Mike View Post
    Hi,
    I have RT73 USB Wireless LAN Card and can't make my internet conection work.
    I'm using lastest bt running live,

    Could anyone help me how to setup this card, because without internet conection it's nothing...? I need it step by step, please.

    Thanks very much,
    This question is asked / answered at least twice a day. The search function will yield the results.
    dd if=/dev/swc666 of=/dev/wyze

  3. #3
    Member imported_pynstrom's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    143

    Default

    The rt73 chipset is supported "out of the box" under bt3 final. Type:
    Code:
    iwconfig
    to see if your wireless card is being recognized.

    As far as how to connect to a wireless network. Search for "connect wlan" and eighty percent of the posts on the first page will have the information you are looking for.
    When hungry, eat your rice; when tired, close your eyes. Fools may laugh at me, but wise men will know what I mean. -- Lin-Chi
    - - - - - - - -
    I slept once, it was a Tuesday.

  4. #4
    Senior Member secure_it's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    在這兩者之間 BackTrack是4 FwdTrack4
    Posts
    854

    Default

    Quote Originally Posted by Small Mike View Post
    Hi,
    I have RT73 USB Wireless LAN Card and can't make my internet conection work.
    I'm using lastest bt running live,

    Could anyone help me how to setup this card, because without internet conection it's nothing...? I need it step by step, please.

    Thanks very much,
    BT Forum==RT73 chipset forum

  5. #5
    Just burned his ISO
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    8

    Default

    Yes, I've read tons of guides, anyway this are my tryings:
    Please, paste it, as I can't post urls yet.
    img140.imageshack.us/img140/7448/snapshot3sx4.png
    In build in wifi managers after writin' in Default or so it does not have signal.
    Or I'm so bad or idk.
    Please anymore anserws or comments.

  6. #6
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    8

    Default

    I think you should post a result of the iwconfig rausb0 command
    ;-)

  7. #7
    Just burned his ISO
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    8

    Default

    Oh, sorry for that, here it comes:

    Code:
    bt ~ # dhcpcd -h rausb0
    bt ~ # iwconfig
    lo        no wireless extensions.
    
    rausb0    RT73 WLAN  ESSID:""
              Mode:Managed  Frequency=2.412 GHz  Bit Rate=54 Mb/s
              RTS thr:off   Fragment thr:off
              Encryption key:off
              Link Quality=0/100  Signal level:-121 dBm  Noise level:-143 dBm
              Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
              Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0
    
    eth0      no wireless extensions.
    
    bt ~ # iwconfig rausb0 mode managed
    bt ~ # iwconfig rausb0 essid Default
    bt ~ # ifconfig rausb0 up
    bt ~ # dhcpcd -d -h rausb0
    dhcpcd: MAC address = 00:03:xx:xx:06:27 dunno if u should hide it on forum or not
    And, after that I still got no internet conection so what next?

    Sorry for being dump,
    Thanks for anserws

  8. #8
    Member imported_pynstrom's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    143

    Default

    Quote Originally Posted by Small Mike View Post
    Yes, I've read tons of guides, anyway this are my tryings:
    Please, paste it, as I can't post urls yet.
    img140.imageshack.us/img140/7448/snapshot3sx4.png
    In build in wifi managers after writin' in Default or so it does not have signal.
    Or I'm so bad or idk.
    Please anymore anserws or comments.
    You haven't read enough guides.
    http://forums.remote-exploit.org/sho...87&postcount=2
    Make sure to put quotes around your network name.
    When hungry, eat your rice; when tired, close your eyes. Fools may laugh at me, but wise men will know what I mean. -- Lin-Chi
    - - - - - - - -
    I slept once, it was a Tuesday.

  9. #9
    Just burned his ISO
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    8

    Default

    I wish it was workin...
    Code:
    bt ~ # rm /etc/dhcpc/*
    bt ~ # ifconfig rausb0 down
    bt ~ # iwconfig rausb0 essid "Default"
    bt ~ # ifconfig rausb0 up
    bt ~ # dhcpcd -nd rausb0
    dhcpcd: MAC address = 00:10:60:94:29:38
    bt ~ # ping You are only allowed to post URLs to other sites after you have made 15 posts or more.
    ping: unknown host You are only allowed to post URLs to other sites after you have made 15 posts or more.
    bt ~ # iwconfig rausb0
    rausb0    RT73 WLAN  ESSID:"Default"
              Mode:Managed  Frequency=2.412 GHz  Bit Rate=54 Mb/s
              RTS thr:off   Fragment thr:off
              Encryption key:off
              Link Quality=0/100  Signal level:-121 dBm  Noise level:-143 dBm
              Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
              Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0
    I know there is so many people asking for obvious thing for you guys and you annoyed by that, but see you ve written 7 replies and I'm still not able to conect....
    Thanks for any other clues

  10. #10
    Junior Member 0tt0v0nc4t's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    69

    Default

    Maybe this one will help.
    http://forums.remote-exploit.org/showthread.php?t=14720

    We are posting to other threads not to be asses, but because it has already been posted and instead of posting a long reply it is easier to just point you to the relevant information. If you dont make the effort to look for and try these methods we cannot be expected to make the effort to spoonfeed it to you.

    Try my method in the link above and feel free to ask if you get stuck on one of those steps.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •