Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 34

Thread: No display - black screen

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    2

    Default No display - black screen

    I am using BT3 on CD. After the booting menu showing the different options, the screen display Loading boot/vmlinux and stop on a black screen without any error.
    I have tested on an other computer my CD and the problem did not occured.
    I have tested all of the options:
    • BT3 Graphics Mode (KDE)
    • BT3 Graphics Mode (Flux)
    • BT3 Graphics Mode (VESA KDE)
    • BT3 Text mode Frame buffer

    each gives me a black screen.
    I have tested with previous version, BT2 and the display problem did not occurred on my computer, boot is correct.

    I suppose this is a BT3 bug.

    My graphic card is a NVIDIA 8500 GT.

  2. #2
    Junior Member kooze's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    87

    Default acpi=off

    when you're booting up, and you come to the screen where it gives you options on how you'd like to boot... ex: kde, flux, etc...

    have text mode highlighted, then hit tab, then hit space then type in acpi=off then hit enter

    it'll bring you to aother screen the username will be root and password is toor
    type in startx then hit enter.. that should work

    get back to me and tell me how it went

  3. #3
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    21

    Default

    try it with noapic too and remove the xconf from autoload.

  4. #4
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    2

    Thumbs up Corrected

    Yes it works with acpi=off.

    Thank you for your help.

  5. #5
    Just burned his ISO madm0nk's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    12

    Default

    Ok I tried what was mentioned above and I can't get it to work. I am using a Compaq Presario v6000. I tried acpi=off, pci=noacpi, bt acpi=off (as mentioned on the wiki). And it looks like my laptop is not on the 'supported' list. But I figure there has to be some way to get it working.

  6. #6
    Junior Member kooze's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    87

    Default

    yeah i tried all that stuff too, except takin xconf off the autoload, but iunno how to do that

    EDIT:
    nevermind, i do know.. lol

  7. #7
    Just burned his ISO madm0nk's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    12

    Default

    Ok this is how I got it to work:

    NOTE: The following will only work if you have the laptop plugged in for some reason.

    At the graphical menu choose the first option hit tab, get rid of the autoexec=xconf and replace it with 'bt acpi=off' (without quotes). Press enter, you still get the black screen so tap the power button and it should continue through the booting process, then login, then type startx and it should work.

  8. #8
    Junior Member kooze's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    87

    Default

    okay madm0nk ill give that a try

    nothings working for me =[

    i keep getting this error

    (EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.
    Fatal server error:
    no screens found
    giving up.
    xinit: Connection reset by per (eerno 104): unable to conect to X server
    xinit: No such process (eerno 3): Server error.

  9. #9
    Just burned his ISO madm0nk's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    12

    Default

    Quote Originally Posted by kooze View Post
    okay madm0nk ill give that a try

    nothings working for me =[

    i keep getting this error

    (EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.
    Fatal server error:
    no screens found
    giving up.
    xinit: Connection reset by per (eerno 104): unable to conect to X server
    xinit: No such process (eerno 3): Server error.
    hmm... maybe try keeping the xconfig and just append bt acpi=off to the end?

  10. #10
    Junior Member kooze's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    87

    Default

    no dice. still gives me that error, thanks for the help.. but i just cant seem to get it to work.. im going to bed ill work on it more tomorrow, thanks monk

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •