Results 1 to 4 of 4

Thread: No interface for my TrendNet TEW-429UB

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    2

    Question No interface for my TrendNet TEW-429UB

    BT3 see my TrendNet TEW-429UB, but I can't found any interface to use it.

    lsusb display
    Bus 2 Device 1: ID 0000:0000
    Bus 2 Device 2: ID 157e:300a TRENDnet TEW-429UB 802.11g Adapter with HotSpot Detector

    but no module was loaded, so iwconfig can't find a wifi interface.

    dmesg contains only this when I connect the key:
    usb 2-2: new full speed USB device using uhci_hcd and address 3
    usb 2-2: configuration #1 choosen from 1 choice

    I manually loaded the module with this command:
    modprobe zd1211rw

    which add these lines to dmesg:
    ieee00211_crypt: registered algorithm 'NULL'
    ieee00211: 802.11 data/management/control stack, git-1.1.13
    ieee00211: Copyright (C) 2004-2005 Intel Corporation <jketreno@...>
    usbcore: registered new interface driver zd1211rw

    but no interface was created.

    Does someone have an idea of what I can try to get it up?

    Thanks!

  2. #2
    Member The_Denv's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    364

    Default

    Read this thread:
    http://forums.remote-exploit.org/showthread.php?t=14241

    Do not follow the first post as the OP wrote it for Ubuntu and not BackTrack, but Dr_Gr3en modified it for BT. Please learn to use the search function man...it saves you time aswell as others.

  3. #3
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    2

    Default

    Thanks for the reply, but I did find that thread before posting.

    I should had add to my original message that since the zd1211rw was added to the final BT3, I was expecting to see at least a wireless interface.

    However, I followed the steps mentionned in the thread but I can't apply the patches to the files included in the BT3 src. The kernel's versions doesn't match. Unless it is me who does something wrong.

    Does someone as the same interface than me and it is working?

  4. #4
    Just burned his ISO
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    1

    Default

    ill get another stick instead



    im having the same problem with my Buffalo wli-u2-kg54l usb stick,it has the zd1211b-qf chip,ive read everything i can find about it & by all accounts it should work on 2.6.26.5 but im still having no luck with it even though modprobe has it loaded correctly i cant get any interface for it.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •