Page 17 of 17 FirstFirst ... 7151617
Results 161 to 164 of 164

Thread: How to install backtrack 3 final from the shell

  1. #161
    Just burned his ISO
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    9

    Default stuck at lilo read-only file system error

    hi,

    I am stuck with lilo failing with the read-only system error and so far nothing that I have found on the web has helped.

    quick background:

    • using a machine which had Ubuntu Intrepid installed on the HDD
    • booted off of a BT3 live CD
    • used QTparted to delete the ubuntu partions
    • went successfully through every step of the tut until lilo


    right now when I try to boot off of the HDD, GRUB loader throws an error (15) and that's it.
    Lilo comes back with:
    Fatal: creat /boot/map~: Read-only file system

    can somebody help me with this please?
    thanks

    PS: I don't intend to use the laptop for anything else so BT3 should use the whole HDD. no need for any other partions etc.

  2. #162
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    83

    Default

    Quote Originally Posted by ronin2307 View Post
    hi,

    I am stuck with lilo failing with the read-only system error and so far nothing that I have found on the web has helped.

    quick background:

    • using a machine which had Ubuntu Intrepid installed on the HDD
    • booted off of a BT3 live CD
    • used QTparted to delete the ubuntu partions
    • went successfully through every step of the tut until lilo


    right now when I try to boot off of the HDD, GRUB loader throws an error (15) and that's it.
    Lilo comes back with:
    Fatal: creat /boot/map~: Read-only file system

    can somebody help me with this please?
    thanks

    PS: I don't intend to use the laptop for anything else so BT3 should use the whole HDD. no need for any other partions etc.
    did you make sure everything in the lilo was spelled correctly? Had a problem similar to this ( i'm guessing it was ) it turned out that there was a mistyped command in there.

  3. #163
    Just burned his ISO
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    9

    Default

    thx for the reply.
    I figured it out a few minutes ago. Basically everything was spelled right, but I screwed up with QTparted. so once I wiped out everything properly this time and followed the tut, it worked like a charm
    thx anyway

  4. #164
    Just burned his ISO
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    1

    Default

    Ok first pureh@te thank you for the help. but i have run to a problem i can boot kinda when i hit enter it ask me to hit space and pick screen size or wait 30 sec no matter what i pick i get stuck in the log on screen ii login and i try xconf then starx but it gets me no where let me know if you can help or if this is not clear enough thank you

Page 17 of 17 FirstFirst ... 7151617

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •