Results 1 to 9 of 9

Thread: WPA_supplicant & RT 8187

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    11

    Post WPA_supplicant & RT 8187

    Hello,

    Did anyone succeed in getting a Realtek 8187 chip based wireless card working with wpa_supplicant?

    I have 2 Realtek 8187 based cards: one included (builtin) with my Asus P5K Deluxe motherboard, and one Alfa AWUS036H.

    Both works perfectly fine with iwconfig (recognized at boot), and thus with airodump, with Kismet, and so on.

    Both also work with WEP when set my AP with a WEP key and WEP encryption. But I want to use my AP with WPA PSK TKIP like I always did, and that's what I can't get working.

    As a matter of a fact, I can't get any of the cards working with wpa_supplicant. I've been thoroughly following the tutorial on this forum, which is well made, clear and easy to understand, but the closest I get is the following:

    Code:
    bt ~ # wpa_supplicant -w -Dwext -iwlan1 -c/etc/wpa_supplicant.conf
    ioctl[SIOCSIWAUTH]: Operation not supported
    WEXT auth param 7 value 0x1 - ioctl[SIOCSIWENCODEEXT]: Operation not supported
    ioctl[SIOCSIWENCODEEXT]: Operation not supported
    ioctl[SIOCSIWENCODEEXT]: Operation not supported
    ioctl[SIOCSIWENCODEEXT]: Operation not supported
    ioctl[SIOCSIWAUTH]: Operation not supported
    WEXT auth param 4 value 0x0 - ioctl[SIOCSIWAUTH]: Operation not supported
    WEXT auth param 5 value 0x1 - WPA: No wpa_ie set - cannot generate msg 2/4
    Associated with 00:XX:XX:XX:XX:XX
    WPA: 4-Way Handshake failed - pre-shared key may be incorrect
    CTRL-EVENT-DISCONNECTED - Disconnect event - remove keys
    ioctl[SIOCSIWENCODEEXT]: Operation not supported
    ioctl[SIOCSIWENCODEEXT]: Operation not supported
    ioctl[SIOCSIWENCODEEXT]: Operation not supported
    ioctl[SIOCSIWENCODEEXT]: Operation not supported
    ioctl[SIOCSIWENCODEEXT]: Operation not supported
    Trying to associate with SSID 'XXXXXX'
    ioctl[SIOCSIWAUTH]: Operation not supported
    WEXT auth param 6 value 0x1 - ioctl[SIOCSIWAUTH]: Operation not supported
    WEXT auth param 5 value 0x1 - ioctl[SIOCSIWGENIE]: Operation not supported
    ioctl[SIOCSIWAUTH]: Operation not supported
    WEXT auth param 0 value 0x2 - ioctl[SIOCSIWAUTH]: Operation not supported
    WEXT auth param 1 value 0x4 - ioctl[SIOCSIWAUTH]: Operation not supported
    WEXT auth param 2 value 0x4 - ioctl[SIOCSIWAUTH]: Operation not supported
    WEXT auth param 3 value 0x2 - ioctl[SIOCSIWAUTH]: Operation not supported
    WEXT auth param 10 value 0x1 - ioctl[SIOCSIWAUTH]: Operation not supported
    WEXT auth param 8 value 0x0 - Association request to the driver failed
    CTRL-EVENT-DISCONNECTED - Disconnect event - remove keys
    ioctl[SIOCSIWENCODEEXT]: Operation not supported
    ioctl[SIOCSIWENCODEEXT]: Operation not supported
    ioctl[SIOCSIWENCODEEXT]: Operation not supported
    ioctl[SIOCSIWENCODEEXT]: Operation not supported
    ioctl[SIOCSIWENCODEEXT]: Operation not supported
    CTRL-EVENT-DISCONNECTED - Disconnect event - remove keys
    ioctl[SIOCSIWENCODEEXT]: Operation not supported
    ioctl[SIOCSIWENCODEEXT]: Operation not supported
    ioctl[SIOCSIWENCODEEXT]: Operation not supported
    ioctl[SIOCSIWENCODEEXT]: Operation not supported
    ioctl[SIOCSIWENCODEEXT]: Operation not supported
    CTRL-EVENT-DISCONNECTED - Disconnect event - remove keys
    I masked by BSSID and my ESSID in the above code.

    So, I get the message that the association is somehow accomplished, but I can't get encryption working. Not much of a surprise, seeing all those "Operation not supported" messages.

    When I type iwconfig, I see that indeed, my card (any of the two work the same way) is associated with my AP, but there is no encryption.

    I tried different AP_SCAN values The nr 2 is the only one that states that it could associate.

    Strange enough, as the 8187 chipset is supported, and working for WEP.


    I didn't find a working solution on the net until now, except by changing the drivers for the latest official ones (unpatched). And I didn't try that one, since Backtrack is a well tailored one for its purpose.

    Any tip from anyone who managed to get a RT 8187 working with wpa_supplicant?

    EDIT: I tried both my WPA PSK passphrase between quotes, and also the real, hexadecimal key value computed with the command line tool (forgot which one...) without quotes. Same result with both.

    Thanks!

  2. #2
    Senior Member PrairieFire's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    705

    Default

    Posting your wpa_supplicant.conf along with ALL commands used in CODE tags will help in determining your problem. Meanwhile check out this page on the wiki.
    Μολὼν λαβέ - Great spirits encounter heavy opposition from mediocre minds.

  3. #3
    Just burned his ISO
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    11

    Default

    My wpa_supplicant.conf is:

    Code:
    ctrl_interface=/var/run/wpa_supplicant
    ctrl_interface_group=0
    eapol_version=1
    ap_scan=2
    fast_reauth=1
    
    network={
    ssid="My_SSID"
    proto=WPA
    key_mgmt=WPA-PSK
    pairwise=TKIP
    group=TKIP
    psk=my_psk_in_HEX_value_computed_from_passphrase
    }
    I also tried to use the passphrase between "".

    As for the commands, I strictly followed the tutorial of -=Xploitz=- for WPA (1, not 2, as I use TKIP).
    Sorry, I can't link to that tutorial, as it seems there is a minimum number of posts required before I can.

    I just changed what is needed for my own essid and preshared secret, and my interfaces (wlan0 for my Asus wifi, and wlan1 for my Alfa USB wifi).
    Nothing more, nothing less than this tutorial.

    I tried to change the ap_scan value, but 2 is the only one that seems to get me closer to a connection.

  4. #4
    Just burned his ISO
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    11

    Default

    With the -ddd option added to the wpa_supplicant command, I noticed the following error:

    Code:
    wpa_driver_wext_set_wpa
    ioctl[SIOCSIWAUTH]: Operation not supported
    WEXT auth param 7 value 0x1 - Driver does not support WPA
    Maybe the following is relevant too:
    Code:
    SIOCGIWRRANGE: WE(compiled)=22 WE(source)=16 enc_capa=0x0
     capabilities: key_mgmt 0x0 enc 0x3
    The above appears a bit before wpa_driver_wext_set_wpa.

    Strange, isn't it?
    I'm on the the beta of BT3 (stripped CD), so the version of wpa_supplicant is quite recent.

  5. #5
    Just burned his ISO
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    11

    Default

    I now assume that this is a driver problem, from those error messages.

    I'm surprised I don't see more questions about the Alfa and WPA.

  6. #6
    Member
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    204

    Default

    had a quick test earlier with my alfa, using wpa-tkip i get the same error message, will test it more later when i have some time free

  7. #7
    Just burned his ISO
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    11

    Default

    Thanks for your help!

    When I have some time too, I'll compile the drivers included on the CD that comes with the Alfa.

    Hope I'll manage to use them, after that, because I have no experience playing with drivers. But I know already that without being patched for injection, some tools won't work anymore.

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    3,385

    Default

    You have use ndiswrapper to connect via WPA / WPA2 using the wpa supplicant from what I've been told. I have an alfa 500mW as well, but I haven't tested this out myself. ...bad thing about ndiswrapper is that it can't be used to monitor, so you'll have to reload the correct rtl8187 drivers when you want to use it for monitor mode. Could be a PITA switching all the time between the drivers.
    [CENTER][FONT=Book Antiqua][SIZE=5][B][COLOR=blue][FONT=Courier New][COLOR=red]--=[/COLOR][/FONT]Xploitz[FONT=Courier New][COLOR=red]=--[/COLOR][/FONT][/COLOR][/B][/SIZE][/FONT][FONT=Courier New][COLOR=Black][SIZE=6][B] ®[/B][/SIZE][/COLOR][/FONT][/CENTER]
    [CENTER][SIZE=4][B]Remote-Exploit.orgs Master Tutorialist.[/B][/SIZE][SIZE=6][B]™
    [/B][/SIZE]
    [URL="http://forums.remote-exploit.org/showthread.php?t=9063"][B]VIDEO: Volume #1 "E-Z No Client WEP Cracking Tutorial"[/B]
    [/URL]
    [URL="http://forums.remote-exploit.org/showthread.php?t=7872"][B]VIDEO: Volume #2 "E-Z No Client Korek Chopchop Attack Tutorial"[/B]
    [/URL]
    [URL="http://forums.remote-exploit.org/showthread.php?t=8230"][B]VIDEO: Volume #3 "E-Z WPA/WPA2 Cracking Tutorial"[/B][/URL]

    [URL="http://forums.remote-exploit.org/showthread.php?t=8041"][B]VIDEO: Volume #4 "E-Z Cracking WPA/WPA2 With Airolib-ng Databases"[/B][/URL]
    [/CENTER]

  9. #9
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    14

    Default

    How do you do to switch betwwen different drivers?
    I have asus o5wdh deluxe and I suppose that I have the same problem...
    Best regards

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •