Page 6 of 8 FirstFirst ... 45678 LastLast
Results 51 to 60 of 73

Thread: How to get ar9170 chipset usb adapter working

  1. #51
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    2

    Default Re: How to get ar9170 chipset usb adapter working

    thanks so much for this but i wish you could help me...
    my first trouble start when im trying to download ar9170-1.fw and ar9170-2.fw beacuse i dont get this files instead i get some ntlrq4uj.bin.part ?/ what im supposed to do with this files?
    second when i try to execute the command ln -s ... i get no such file error too?? what im doing wrong tks so much for your help patient and time

  2. #52
    Member dustyboner's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    98

    Default Re: How to get ar9170 chipset usb adapter working

    Quote Originally Posted by nomellamojavier View Post
    thanks so much for this but i wish you could help me...
    my first trouble start when im trying to download ar9170-1.fw and ar9170-2.fw beacuse i dont get this files instead i get some ntlrq4uj.bin.part ?/ what im supposed to do with this files?
    second when i try to execute the command ln -s ... i get no such file error too?? what im doing wrong tks so much for your help patient and time
    you can get the firmware HERE

  3. #53
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    2

    Default tks a lot

    tks a lot that would save me a lot of time but unfortunatly i solved the problem this way i downloaded bactrack 4 r2 and recognized my card without problems, then i had another error card didn't inject . after doing so much research trying new methods almost all on the web solution was easy i pluged usb w422ng then ifconfig wlan1 up and voila" card was injecting thanks all 4 your help, ps excuse my spelling i'm not american neither english xD

  4. #54
    Just burned his ISO
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    2

    Post Re: How to get ar9170 chipset usb adapter working

    Worked like a charm! Thanks so much!!

  5. #55
    Just burned his ISO
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    5

    Default Re: How to get ar9170 chipset usb adapter working

    HELP please!!!!
    BT4 final installed on HDD
    d-link dwa-160 A2
    ar9170.fw, ar9170-1.fw, ar9170-2.fw mv in /lib/firmware
    install compat-wireless-2.6.32.3
    blacklist ath9k
    blacklist arusb_lnx

    Code:
    ======================================================
    root@bt:~# ifconfig
    lo        Link encap:Local Loopback
              inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
              UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
              RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
              TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
              collisions:0 txqueuelen:0
              RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)
    ===============================================
    
    root@bt:~# iwconfig
    lo        no wireless extensions.
    
    eth0      no wireless extensions.
    
    ===============================================================
    root@bt:~# lsmod
    Module                  Size  Used by
    ar9170usb              54140  0
    mac80211              205220  1 ar9170usb
    ath                     7732  1 ar9170usb
    cfg80211              118824  3 ar9170usb,mac80211,ath
    rfkill_backport        17096  1 cfg80211
    sbs                    10940  0
    sbshc                   4500  1 sbs
    acpi_cpufreq            7808  0
    cpufreq_stats           4728  0
    cpufreq_ondemand        7080  2
    cpufreq_performance     1300  0
    cpufreq_conservative     7048  0
    cpufreq_powersave       1268  0
    freq_table              3476  3 acpi_cpufreq,cpufreq_stats,cpufreq_ondemand
    iptable_filter          2324  0
    ip_tables              10916  1 iptable_filter
    x_tables               13592  1 ip_tables
    parport_pc             24292  0
    lp                      9412  0
    parport                30572  2 parport_pc,lp
    snd_hda_codec_realtek   194936  1
    snd_hda_intel          24712  0
    snd_hda_codec          57204  2 snd_hda_codec_realtek,snd_hda_intel
    snd_hwdep               6776  1 snd_hda_codec
    snd_pcm_oss            37728  0
    snd_mixer_oss          14324  1 snd_pcm_oss
    snd_pcm                67704  3 snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_pcm_oss
    uvcvideo               58016  0
    btusb                  11592  0
    videodev               37056  1 uvcvideo
    v4l1_compat            13336  2 uvcvideo,videodev
    bluetooth              54148  1 btusb
    snd_seq_dummy           2424  0
    video                  18024  0
    output                  2388  1 video
    rtc_cmos               10156  0
    rtc_core               15792  1 rtc_cmos
    rtc_lib                 2388  1 rtc_core
    psmouse                41732  0
    serio_raw               5016  0
    snd_seq_oss            27328  0
    snd_seq_midi            5952  0
    asus_laptop            16816  0
    snd_rawmidi            19488  1 snd_seq_midi
    led_class               3608  2 ar9170usb,asus_laptop
    snd_seq_midi_event      5972  2 snd_seq_oss,snd_seq_midi
    snd_seq                47568  6 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
    snd_timer              19068  2 snd_pcm,snd_seq
    snd_seq_device          6048  5 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
    intel_agp              26108  1
    snd                    50468  12 snd_hda_codec_realtek,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_hwdep,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_pcm,snd_seq_oss,snd_rawmidi,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
    agpgart                29356  1 intel_agp
    shpchp                 31560  0
    soundcore               5856  1 snd
    snd_page_alloc          7836  2 snd_hda_intel,snd_pcm
    evdev                   9120  11
    sg                     25064  0
    ata_generic             4536  0
    pata_acpi               3892  0
    atl1e                  61072  0
    fuse                   53104  1
    What wrong??
    plase help me!
    may be try carl9170 ????
    Last edited by sickness; 03-07-2011 at 01:38 PM.

  6. #56
    Member dustyboner's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    98

    Default Re: How to get ar9170 chipset usb adapter working

    Quote Originally Posted by Mortis2011 View Post
    HELP please!!!!
    BT4 final installed on HDD

    What wrong??
    plase help me!
    may be try carl9170 ????
    Use BackTrack 4 R2. With BT4 R2, your adapter just needs to be plugged in and it will work. No changes need.

    I wouldn't install the carl9170 drivers. I tried carl9170 about 2 weeks ago and it sucks. It lowers the max Tx power, couldn't inject in monitor mode (ch. stuck at ch -1) and in managed mode my connection was a little more than 10 dBm weaker than with the ar9170usb dirver.

  7. #57
    Just burned his ISO
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    5

    Default Re: How to get ar9170 chipset usb adapter working

    Quote Originally Posted by dustyboner View Post
    Use BackTrack 4 R2. With BT4 R2, your adapter just needs to be plugged in and it will work. No changes need.

    I wouldn't install the carl9170 drivers. I tried carl9170 about 2 weeks ago and it sucks. It lowers the max Tx power, couldn't inject in monitor mode (ch. stuck at ch -1) and in managed mode my connection was a little more than 10 dBm weaker than with the ar9170usb dirver.
    Thanks, I already did. But a new problem. After approximately 5 seconds after connecting adapter is disconnected from the access point / stop capturing.

    Help!
    PS: sorry for my english

  8. #58
    Good friend of the forums spawn's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    280

    Default Re: How to get ar9170 chipset usb adapter working

    the problem with channel -1, You just apply a patch on kernel

    Code:
    $ cat chan.c
    --- net/wireless/chan.c
    +++ net/wireless/chan.c
    @@ -49,9 +49,12 @@  int cfg80211_set_freq(struct cfg80211_registered_device *rdev,
     {
            struct ieee80211_channel *chan;
            int result;
    +       struct wireless_dev *mon_dev = NULL;
     
    -       if (wdev && wdev->iftype == NL80211_IFTYPE_MONITOR)
    +       if (wdev && wdev->iftype == NL80211_IFTYPE_MONITOR) {
    +               mon_dev = wdev;
                    wdev = NULL;
    +       }
     
            if (wdev) {
                    ASSERT_WDEV_LOCK(wdev);
    @@ -76,5 +79,8 @@  int cfg80211_set_freq(struct cfg80211_registered_device *rdev,
            if (wdev)
                    wdev->channel = chan;
     
    +       if (mon_dev)
    +               mon_dev->channel = chan;
    +
            return 0;
     }
    I think that this resolve the problem with wrong fixed channel,

    BT4 R2 have many fixes, I have a TP-LINK WN422G and I not need of the patch and work a charm ( Atheros Communications, Inc. TP-Link TL-WN422G v2 802.11g [Atheros AR9271]
    )

    Regards,
    Last edited by spawn; 03-10-2011 at 03:29 AM.
    "If you aim the gun at your foot and pull the trigger, it's
    UNIX's job to ensure reliable delivery of the bullet to
    where you aimed the gun (in this case, Mr. Foot)."

  9. #59
    shadoz
    Guest

    Default Re: How to get ar9170 chipset usb adapter working

    BT4 R2 installed, its not detecting my WN111v2 atheros

    Code:
    root@bt:~# ifconfig
    eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:24:54:1f:05:ee
              UP BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
              RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
              TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
              collisions:0 txqueuelen:1000
              RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)
              Interrupt:19
    
    lo        Link encap:Local Loopback
              inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
              inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
              UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
              RX packets:308 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
              TX packets:308 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
              collisions:0 txqueuelen:0
              RX bytes:15400 (15.4 KB)  TX bytes:15400 (15.4 KB)
    
    wlan0     Link encap:Ethernet  HWaddr 00:1d:e0:20:da:c3
              inet addr:192.168.182.7  Bcast:192.168.182.255  Mask:255.255.255.0
              inet6 addr: fe80::21d:e0ff:fe20:dac3/64 Scope:Link
              UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
              RX packets:19477 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
              TX packets:17401 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
              collisions:0 txqueuelen:1000
              RX bytes:19149367 (19.1 MB)  TX bytes:3675776 (3.6 MB)
    
    root@bt:~# iwconfig
    lo        no wireless extensions.
    
    eth0      no wireless extensions.
    
    wlan0     IEEE 802.11abgn  ESSID:"WiFi-Hot-Spot"
              Mode:Managed  Frequency:2.437 GHz  Access Point: 48:5B:39:0E:5C:9A
              Bit Rate=1 Mb/s   Tx-Power=15 dBm
              Retry  long limit:7   RTS thr:off   Fragment thr:off
              Encryption key:off
              Power Management:off
              Link Quality=65/70  Signal level=-45 dBm
              Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
              Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0
    
    root@bt:~# dmesg | tail
    ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
    wlan0: no IPv6 routers present
    CE: hpet increased min_delta_ns to 7500 nsec
    CE: hpet increased min_delta_ns to 11250 nsec
    usb 2-3: USB disconnect, address 6
    usb 2-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 7
    usb 2-3: reset high speed USB device using ehci_hcd and address 7
    usb 2-3: ar9170.fw firmware file not found, trying old firmware...
    phy3: Selected rate control algorithm 'minstrel'
    phy3: writing reg 0x1d0100 (val 0x3) failed
    root@bt:~#
    Do i have to get drivers ???

  10. #60
    Just burned his ISO
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    5

    Default Re: How to get ar9170 chipset usb adapter working

    Quote Originally Posted by spawn View Post
    the problem with channel -1, You just apply a patch on kernel

    Code:
    $ cat chan.c
    --- net/wireless/chan.c
    +++ net/wireless/chan.c
    @@ -49,9 +49,12 @@  int cfg80211_set_freq(struct cfg80211_registered_device *rdev,
     {
            struct ieee80211_channel *chan;
            int result;
    +       struct wireless_dev *mon_dev = NULL;
     
    -       if (wdev && wdev->iftype == NL80211_IFTYPE_MONITOR)
    +       if (wdev && wdev->iftype == NL80211_IFTYPE_MONITOR) {
    +               mon_dev = wdev;
                    wdev = NULL;
    +       }
     
            if (wdev) {
                    ASSERT_WDEV_LOCK(wdev);
    @@ -76,5 +79,8 @@  int cfg80211_set_freq(struct cfg80211_registered_device *rdev,
            if (wdev)
                    wdev->channel = chan;
     
    +       if (mon_dev)
    +               mon_dev->channel = chan;
    +
            return 0;
     }
    I think that this resolve the problem with wrong fixed channel,

    BT4 R2 have many fixes, I have a TP-LINK WN422G and I not need of the patch and work a charm ( Atheros Communications, Inc. TP-Link TL-WN422G v2 802.11g [Atheros AR9271]
    )

    Regards,
    here my chan.c. What need to do with?

    Code:
    root@bt:/usr/src/linux-source-2.6.35.8/net/wireless# cat chan.c
    /*
     * This file contains helper code to handle channel
     * settings and keeping track of what is possible at
     * any point in time.
     *
     * Copyright 2009       Johannes Berg <johannes@sipsolutions.net>
     */
    
    #include <net/cfg80211.h>
    #include "core.h"
    
    struct ieee80211_channel *
    rdev_freq_to_chan(struct cfg80211_registered_device *rdev,
                      int freq, enum nl80211_channel_type channel_type)
    {
            struct ieee80211_channel *chan;
            struct ieee80211_sta_ht_cap *ht_cap;
    
            chan = ieee80211_get_channel(&rdev->wiphy, freq);
    
            /* Primary channel not allowed */
            if (!chan || chan->flags & IEEE80211_CHAN_DISABLED)
                    return NULL;
    
            if (channel_type == NL80211_CHAN_HT40MINUS &&
                chan->flags & IEEE80211_CHAN_NO_HT40MINUS)
                    return NULL;
            else if (channel_type == NL80211_CHAN_HT40PLUS &&
                     chan->flags & IEEE80211_CHAN_NO_HT40PLUS)
                    return NULL;
    
            ht_cap = &rdev->wiphy.bands[chan->band]->ht_cap;
    
            if (channel_type != NL80211_CHAN_NO_HT) {
                    if (!ht_cap->ht_supported)
                            return NULL;
    
                    if (!(ht_cap->cap & IEEE80211_HT_CAP_SUP_WIDTH_20_40) ||
                        ht_cap->cap & IEEE80211_HT_CAP_40MHZ_INTOLERANT)
                            return NULL;
            }
    
            return chan;
    }
    
    int cfg80211_set_freq(struct cfg80211_registered_device *rdev,
                          struct wireless_dev *wdev, int freq,
                          enum nl80211_channel_type channel_type)
    {
            struct ieee80211_channel *chan;
            int result;
            struct wireless_dev *mon_dev = NULL;
    
            if (wdev && wdev->iftype == NL80211_IFTYPE_MONITOR) {
                    mon_dev = wdev;
                    wdev = NULL;
            }
    
            if (wdev) {
                    ASSERT_WDEV_LOCK(wdev);
    
                    if (!netif_running(wdev->netdev))
                            return -ENETDOWN;
            }
    
            if (!rdev->ops->set_channel)
                    return -EOPNOTSUPP;
    
            chan = rdev_freq_to_chan(rdev, freq, channel_type);
            if (!chan)
                    return -EINVAL;
    
            result = rdev->ops->set_channel(&rdev->wiphy,
                                            wdev ? wdev->netdev : NULL,
                                            chan, channel_type);
            if (result)
                    return result;
    
            if (wdev)
                    wdev->channel = chan;
    
            if (mon_dev)
                    mon_dev->channel = chan;
    
            return 0;
    }
    ======
    Thanks for help!
    Last edited by sickness; 03-10-2011 at 07:22 PM. Reason: Added code brackets.

Page 6 of 8 FirstFirst ... 45678 LastLast

Similar Threads

  1. Best USB wireless adapter for BT4 Final
    By autocannon in forum Beginners Forum
    Replies: 17
    Last Post: 02-18-2011, 12:48 AM
  2. Dell Wireless 1390 Broadcom Chipset is compatible i think
    By musabbulut in forum Beginners Forum
    Replies: 5
    Last Post: 06-06-2010, 03:24 AM
  3. atheros ar9170 usb adapter
    By llabrword in forum Beginners Forum
    Replies: 6
    Last Post: 04-08-2010, 04:28 AM
  4. Noob asks: How to install RT2870 Chipset into BT4 VMWare?
    By forenmeister in forum Beginners Forum
    Replies: 4
    Last Post: 01-23-2010, 12:19 PM
  5. HP Mini Wireless Chipset?
    By Jufjufjuf in forum Beginners Forum
    Replies: 4
    Last Post: 01-20-2010, 08:10 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •