Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Need help with L1 Gigabit Ethernet Adapter (rev b0)

  1. #1
    Just burned his ISO
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    17

    Default Need help with L1 Gigabit Ethernet Adapter (rev b0)

    Hi,

    I can't connect to my local network, i have a L1 Gigabit Ethernet Adapter (rev b0).

    I've tried to make modprobe e100 and ifconfig eth1 up, but I don't get anything.

    Code:
    bt ~ # ifconfig
    lo        Link encap:Local Loopback
              inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
              inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
              UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
              RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
              TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
              collisions:0 txqueuelen:0
              RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:0 (0.0 b)
    Thanks

  2. #2
    Developer
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    6,126

    Default

    what is the out put of lspci and dmesg?

  3. #3
    Just burned his ISO
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    17

    Default

    Code:
    bt ~ # lspci | grep Ethernet
    03:00.0 Ethernet controller: Attansic Technology Corp. L1 Gigabit Ethernet Adapter (rev b0)
    
    e100: Intel(R) PRO/100 Network Driver, 3.5.17-k2-NAPI
    e100: Copyright(c) 1999-2006 Intel Corporation
    Thanks

  4. #4
    Just burned his ISO
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    17

    Default

    Could somebody help me please?

    Thanks

  5. #5
    Just burned his ISO
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    17

    Unhappy

    Could someone say something, I'm being stupid say it, and I'm gonna search more if don't have solution I like to know and I don't break more my head...
    Thanks

  6. #6
    Just burned his ISO
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1

    Default

    I have the same probleme with Atheros L1 Gigabit Ethernet for LAN.

    I can't have any LAN network

  7. #7
    Very good friend of the forum drgr33n's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Dark side of the moon ...
    Posts
    699

    Default

    Download ath1driver

    ftp://hogchain.net/pub/linux/attansi....2.40.0.tar.gz

    then

    Code:
    tar zxvf l1-linux-v1.2.40.0.tar.gz
    cd l1-linux-v1.2.40.0/l1-linux-v1.2.40.0/src
    make install
    modprobe atl1
    Hope this helps.

    If you are running from a cd you may wana make a lzm

    Maybe in bt3 final the guys may add the driver for this card. I duno what kernel bt3 is running but the driver for this card was added to 2.6.2*.

  8. #8
    Just burned his ISO
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    17

    Default

    Hi,
    thanks for the help but I can't do it, it give me an error
    Code:
    bt src # make install
    Makefile:62: *** Linux kernel source not found.  Stop.

  9. #9
    Very good friend of the forum drgr33n's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Dark side of the moon ...
    Posts
    699

    Default

    Ok the L1 drivers lzm for bt3

    http://www.mediafire.com/?1y2lzq9m2yy

    MD5sum: ba6589e5b06865246e26a3df149bac13

    then

    Code:
    userlivemod l1-linux.lzm
    modprobe atl1

  10. #10
    Just burned his ISO
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    2

    Default

    Any updates if this module worked? I tried userlivemod it but it says corrupted.

    MD5 is okey.

    Thanks.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •