Results 1 to 5 of 5

Thread: Metasploit Database Not Connected/Cache Not Built Problem

  1. #1
    Just burned their ISO
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    3

    Default Metasploit Database Not Connected/Cache Not Built Problem

    Hi,

    Sorry if this is a noob question...
    Whenever I load up msfconsole and try to search something, a warning appears saying the "database is not connected or cache not built".
    Then when I try to search for an exploit nothing happens, it just goes back to the msf > prompt.

    Terminal.jpg

    I reinstalled metasploit three times via apt-get and the same thing happened/.
    I also checked the status of the connection via db_status - it is connected (it says postgresql connected to msf3dev).
    I'm running Backtrack 5 with the latest version of metasploit.

    Thanks.

  2. #2
    Just burned their ISO
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    2

    Default Re: Metasploit Database Not Connected/Cache Not Built Problem

    Same problem here is solved by reainstaling postgresql! There is one post here how to install and start postgresql i am not the one who can explain it to you

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    34

    Default Re: Metasploit Database Not Connected/Cache Not Built Problem

    Actually this happens to me sometimes, here all i have to do is to restart msfconsole andd everything works fine again

  4. #4
    Just burned their ISO
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    2

    Default Re: Metasploit Database Not Connected/Cache Not Built Problem

    Quote Originally Posted by jnpa123 View Post
    Actually this happens to me sometimes, here all i have to do is to restart msfconsole andd everything works fine again
    Do you have or had any issue with Exploit failed: can't add a new key into hash during iteration?
    That is my issue now and really i cant solve it even with reinstaling bt, just installed bt5 but 32x version and problem still remains ..

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    34

    Default Re: Metasploit Database Not Connected/Cache Not Built Problem

    Yeh i had that too, i believe it was a bug on revision 16050, just update it and everything should be fine

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 02-23-2012, 08:43 PM
  2. New Fix database [ metasploit ] :)
    By RoOoMaAaNcE in forum BackTrack 5 Fixes
    Replies: 1
    Last Post: 09-28-2011, 03:52 PM
  3. Metasploit Database Problems
    By xtjacob in forum Beginners Forum
    Replies: 2
    Last Post: 06-08-2010, 11:50 AM
  4. Metasploit Opcode Database down?
    By jorgan in forum OLD General IT Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 04-17-2008, 11:22 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •