Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19

Thread: cannot connect to net

  1. #1
    CD-4+
    Guest

    Default cannot connect to net

    hello everyone, i am having a problem. i have a live Backtrack3 cd. when i run that and try to connect to net it doesnt get connected.
    when i gave this on the terminal :
    ifconfig eth0
    the reply was device couldnt be found.But when i use ubuntu on the same desktop it connects to net and shows status of eth0 too.I am using live cd of backtrack3.I m also not even able to connect to my modem interface.
    My modem is siemens sl2_141 (ADSL)

    regards
    CD-4+

  2. #2
    Member imported_vvpalin's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    442

    Default

    ifconfig eth0 up
    Using backtrack for the first time is like being 10 years old again with the keys to a Ferrari.

  3. #3
    CD-4+
    Guest

    Default

    well i tried those... reply is

    no such device

    please help


    regards
    CD-4+

  4. #4
    Member floyd's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    231

    Default

    learn linux/debian!

    ifconfig -a
    Auswaertsspiel

  5. #5
    Just burned his ISO Static's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    17

    Default

    Have you tried NetworkManager ??

  6. #6
    Very good friend of the forum Virchanza's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    863

    Default

    First thing to do is run "ifconfig -a"; this will give you a list of all the network interfaces in your computer regardless of whether they're currently up or down.

    That list will hopefully give you the name of your network card, which might be eth0, eth1, whatever.

    I've a short tutorial on my website for connecting to the internet via the commandline, scroll down to "Set Linux Internet Connection":

    http://virjacode.com/
    Ask questions on the open forums, that way everybody benefits from the solution, and everybody can be corrected when they make mistakes. Don't send me private messages asking questions that should be asked on the open forums, I won't respond. I decline all "Friend Requests".

  7. #7
    Moderator KMDave's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    2,281

    Default

    What kind of network card do you have?
    Tiocfaidh ár lá

  8. #8
    CD-4+
    Guest

    Default

    hello everyone.. ifconfig -a returned
    only a device l0???

    please help how can i connect to internet???

    @kmdev

    well i have an intel 915 GeV motherboard.. but the problem is when on the same comuter i use UBUNTU it shows me eth0 and the results but when i run backtrack 3 on same pc (live cd) it shows eth0 : NO SUCH DEVICE.

    why such a problem???

  9. #9
    Member imported_vvpalin's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    442

    Default

    What KMDave said.
    Using backtrack for the first time is like being 10 years old again with the keys to a Ferrari.

  10. #10
    CD-4+
    Guest

    Default

    can someone tell me how to find the ethernet card name??? please i m really depressed. please help

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •