PDA

View Full Version : Startx failing



Bukva
05-11-2011, 09:04 PM
Seems like BT5 really really hates me.

After spending 4 hours on isolinux and finding out that I just have to hit Enter ( I know, I know...), I ran into another problem.

After I type startx, GUI starts to loading, but never passes first icon. Instead it's aborted with following message:


(EE) FBDEV(0):FBIOPUTCMAP: Invalid argument
(EE) FBDEV(0):FBIOPUTCMAP: Invalid argument
(EE) FBDEV(0):FBIOPUTCMAP: Invalid argument
The XKEYBOARD keymap compiler (xkbcomp) reports:
> Warning: Type "ONE_LEVEL" has 1 levels, but <RALT> has 2 symbols
> Ignoring extra symobls
Errors from xkbcomp are not fatal to the X server

waiting for X server to shut down
Backtrace:
0: /usr/bin/X (xorg_backtrace+0x28) [0x45fcc8]
1:/usr/bin/X (0x400000+0x5dfbd) [0x45dfbd]
2:/lib/libpthread.so.0 (0x7fbf4054a000+0xf8f0) [0x7fbf405598f0]
3:/usr/bin/X (DamageUnregister+0x53) [0x4d7s33]
4:/usr/bin/xorg/modules/libshadow.so (shadowRemove+0x33) [0x7fbf3c6083c3]
5:/usr/bin/xorg/modules/libshadow.so (0x7fbf3c607000+0x1884) [0x7fbf3c608884]
6:/usr/bin/X (0x400000+0xb56a9) [0x4b56a9]
7:/usr/bin/X (0x400000+0xd2cbc) [0x4d2cbc]
8:/usr/bin/X (0x400000+0x2624c) [0x42624c]
9:/lib/libc.so.6 (_libc_start_main+0xfd) [0x7fbf3f241c4d]
10:/usr/bin/X (0x400000+0x25d59) [0x425d59 g
Segmentation fault at adress (nil)

Caught signal 11 (Segmentation fault). Server aborting

Please consult at the The.X.Org Fundation support
at http://wiki.x.org
for help
Please check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information

ddxSigGiveUp: Closing log

DVD's md5 checked and it is correct.

Thank you in advance!

Luretryne
05-11-2011, 09:06 PM
Same with me. I also get to the first icon and then startx reports error.

Azkrath
05-11-2011, 09:13 PM
As the fix presented by fnord0

run these:



rm /root/.kde/cache-root/icon-cache.kcache
rm /root/.kde/cache-root/plasma_theme_Volatile.kcache


and these:



rm /root/.kde/cache-bt/icon-cache.kcache
rm /root/.kde/cache-bt/plasma_theme_Volatile.kcache
rm -rf /tmp/vmware-root


Then reboot and see if its fixed. In the worst case scenario, what happened to me is that i had to run these scripts everytime i want to startx. Still trying to find a fix tho.

bolexxx
05-11-2011, 09:19 PM
When asking for help. PROVIDE details.

What version are you running, how are you running, what is your setup.

Bukva
05-11-2011, 11:07 PM
Oh yeah, sorry, I forgot about that "details".

KDE - 64 bit.
Booting via DVD. I guess it's called Normal Mode (it's not Forensics or without network).

I'm running it on gtx275, i5, 1x2 GB RAM.

I'll try with Azkrath's sugestion and see how it will go.

sostentado
05-12-2011, 08:07 AM
If you read the the other posts regarding BT5 kde version, you will find the same exact error on startx. I suggest you try gnome, it works great.

Reamer
05-12-2011, 01:29 PM
If you read the the other posts regarding BT5 kde version, you will find the same exact error on startx. I suggest you try gnome, it works great.

Not necessarily, for a good number of us gnome isn't even getting to the first icon. The X environment crashes as soon as "startx" is typed. We don't have an error message to debug either.

sostentado
05-12-2011, 04:34 PM
Not necessarily, for a good number of us gnome isn't even getting to the first icon. The X environment crashes as soon as "startx" is typed. We don't have an error message to debug either.

There might be hardware compatability errors. Please check it.

Crucifi3r
05-12-2011, 10:42 PM
Try This

Basic Usage - BackTrack Linux (http://www.backtrack-linux.org/wiki/index.php/Basic_Usage)

darkstaring
05-12-2011, 10:58 PM
have you tried vesa driver?
post your

/var/log/Xorg.log

NSASECURITY
05-13-2011, 03:36 AM
THESUPERGEEKS Here:

I made a tutorial on how to fix this. Its a 2 part series Part 1 is the error Part 2 is the fix.

http://www.youtube.com/my_videos_annotate?v=m7Seeqfhc6s PT1
http://www.youtube.com/watch?v=HndpEoslvVU PT2

These are not viruses its youtube vids, im just trying to help.. Good day!



Seems like BT5 really really hates me.

After spending 4 hours on isolinux and finding out that I just have to hit Enter ( I know, I know...), I ran into another problem.

After I type startx, GUI starts to loading, but never passes first icon. Instead it's aborted with following message:


(EE) FBDEV(0):FBIOPUTCMAP: Invalid argument
(EE) FBDEV(0):FBIOPUTCMAP: Invalid argument
(EE) FBDEV(0):FBIOPUTCMAP: Invalid argument
The XKEYBOARD keymap compiler (xkbcomp) reports:
> Warning: Type "ONE_LEVEL" has 1 levels, but <RALT> has 2 symbols
> Ignoring extra symobls
Errors from xkbcomp are not fatal to the X server

waiting for X server to shut down
Backtrace:
0: /usr/bin/X (xorg_backtrace+0x28) [0x45fcc8]
1:/usr/bin/X (0x400000+0x5dfbd) [0x45dfbd]
2:/lib/libpthread.so.0 (0x7fbf4054a000+0xf8f0) [0x7fbf405598f0]
3:/usr/bin/X (DamageUnregister+0x53) [0x4d7s33]
4:/usr/bin/xorg/modules/libshadow.so (shadowRemove+0x33) [0x7fbf3c6083c3]
5:/usr/bin/xorg/modules/libshadow.so (0x7fbf3c607000+0x1884) [0x7fbf3c608884]
6:/usr/bin/X (0x400000+0xb56a9) [0x4b56a9]
7:/usr/bin/X (0x400000+0xd2cbc) [0x4d2cbc]
8:/usr/bin/X (0x400000+0x2624c) [0x42624c]
9:/lib/libc.so.6 (_libc_start_main+0xfd) [0x7fbf3f241c4d]
10:/usr/bin/X (0x400000+0x25d59) [0x425d59 g
Segmentation fault at adress (nil)

Caught signal 11 (Segmentation fault). Server aborting

Please consult at the The.X.Org Fundation support
at http://wiki.x.org
for help
Please check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information

ddxSigGiveUp: Closing log

DVD's md5 checked and it is correct.

Thank you in advance!

NSASECURITY
05-13-2011, 04:27 AM
THE P.W.D.E Here:

I made a tutorial on how to fix this. Its a 2 part series Part 1 is the error Part 2 is the fix.

http://www.youtube.com/my_videos_annotate?v=m7Seeqfhc6s PT1
http://www.youtube.com/watch?v=HndpEoslvVU PT2

These are not viruses its youtube vids, im just trying to help.. Good day!