PDA

View Full Version : touchpad problem



bourne
10-15-2008, 12:55 PM
Hey guys..

I have been trying to get my touchpad working properly using the tutorial I found in the forums here: (I am unable to post links) but if you search for synaptics it should show up :)

Unfortunately I haven't been able to get it working properly yet. The funny thing that happens is. When I restart my computer the 'xorg.conf' file that I edited gets replaced by a brand new one and the original has it named changed to 'xorg.conf~'. Now I am assuming backtrack 3 does this because something is configured incorrectly in my edited 'xorg.conf' file. Can someone possibly look at what I have in my edited conf file and see where I went wrong?

Here is my conf:


Section "ServerLayout"
Identifier "X.org Configured"
Screen 0 "Screen0" 0 0
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
#InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
InputDevice "touchpad" "CorePointer"
EndSection

Section "Files"
RgbPath "/usr/share/X11/rgb"
ModulePath "/usr/lib/xorg/modules"
FontPath "/usr/share/fonts/TTF"
FontPath "/usr/share/fonts/OTF"
FontPath "/usr/share/fonts/Type1"
FontPath "/usr/share/fonts/misc"
FontPath "/usr/share/fonts/75dpi/:unscaled"
EndSection

Section "Module"
Load "GLcore"
Load "dbe"
Load "dri"
Load "extmod"
Load "glx"
Load "record"
Load "xtrap"
Load "freetype"
Load "type1"
Load "synaptics"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Keyboard0"
Driver "kbd"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Mouse0"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "auto"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "ZAxisMapping" "4 5 6 7"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Monitor0"
VendorName "SEC"
ModelName "3633"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Card0"
Driver "intel"
VendorName "Intel Corporation"
BoardName "Mobile 945GM/GMS/940GML Express Integrated Graphics Controller"
BusID "PCI:0:2:0"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Card0"
Monitor "Monitor0"
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 1
EndSubSection
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 4
EndSubSection
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 8
EndSubSection
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 15
EndSubSection
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 16
EndSubSection
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 24
EndSubSection
EndSection

Section "InputDevice"
Driver "synaptics"
Identifier "touchpad"
Option "Device""/dev/input/mice"
Option "Protocol" "auto-dev"
Option "FingerLow" "25"
Option "FingerHigh" "30"
Option "MaxTapTime" "0" #Disable Annoying Fingertip Feature
Option "MaxTapMove" "0"
EndSection


Any help would greatly be appreciated

I should add that I have a Toshiba Satellite A100 - SK800E Laptop
It is running with the Phoenix Bios.. I know linux and phoenix don't play nicely with one another so I am thinking this could be the problem.. I am not sure though.

Thank you in advance

todd