PDA

View Full Version : problem with 82845G



l1nu$
09-14-2008, 09:00 AM
hi to all
you excuse for my English......
..someone that could tell me why i have a lot of problems between the serverX and the chipset intel 82845G of the graphics card of mine portable.The version of X on the bt2 didn't give me problems, after having shaped to hand xorg.conf. But in the " BT3b" and in the "3final" For how many efforts and searches that I have done have not succeeded in shaping the server X ..it doesn't work. :-(

follows log

------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------Xorg.log-------------------------------------------------

(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf "
(II) Module already built-in
(II) Module already built-in
(EE) intel(0): detecting sil164
(EE) intel(0): Unable to read from DVOI2C_E Slave 112.
(EE) intel(0): Unable to read from DVOI2C_E Slave 236.
(EE) intel(0): ivch: Unable to read register 0x00 form DVOI2C_B:04.
(EE) intel(0): Unable to read from DVOI2C_E Slave 112.
(EE) intel(0): tfp410 not detected got VID FFFFFFFF: from DVOI2C_E Slave 112.
(EE) intel(0): No valid modes.
(EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration

Fatal server error
no screen found
giving up.
xinit:Connection reset by peer (error104): unable to connect to X server
xinit: No such process (error 3): Server error.

------------------------------------------end--------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------

my portable "acer TravelMate 283xc"
chipset Integrated graphics Device "intel 82845G /GL[Brookdale-G]/GE"


follows my xorg.conf

------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------xorg.conf---------------------------------------------

#made by Linus

Section "ServerLayout"
Identifier "X.org Configured"
Screen 0 "Screen0" 0 0
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection
............
..cut.....

Section "Module"
Load "ddc"
Load "GLcore"
Load "dbe"
Load "dri"
Load "extmod"
Load "glx"
Load "record"
Load "xtrap"
Load "freetype"
Load "type1"
EndSection

..............................................
..............cut............................


Section "Monitor"


Identifier "Monitor0"
VendorName "Monitor Vendor"
ModelName "Monitor Model"
DisplaySize 285 215


HorizSync 31.5 - 48.5
VertRefresh 40.0 - 60.0
Option "DPMS" "true"

EndSection

Section "Device"
Identifier "Card0"
Driver "i810"
VendorName "Intel Corporation"
BoardName "82845G/GL[Brookdale-G]/GE Chipset Integrated Graphics Device"
Card "** Intel i810 (generic) [i810]"
BusID "PCI:0:2:0"
#Option "AllowGLXWithComposite" "true"
EndSection


Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Card0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 8
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 1
Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 4
Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 8
Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 15
Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 16
Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 24
Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
EndSection


Section "DRI"
Mode 0666
EndSection


end
-----------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------
as graces to whom will want to help me......
tnks

alihadi
09-22-2008, 08:25 AM
have u tried to download adriver and install it??
try it

l1nu$
09-28-2008, 03:57 PM
[QUOTE=alihadi;100246]have u tried to download adriver and install it??
try it[]

excuse but I am not sure to have understood.. what I must install that the bt doesn't have of already.....:confused:
tnks